Lekker in je vel zitten, dat wil toch iedereen?

Dipje

Allemaal hebben we wel eens een dipje….

Momenten dat je even met rust gelaten wilt worden, even geen behoefte hebt aan mensen om je heen, iedereen kent deze momenten wel. De redenen hiervoor kunnen alle kanten opgaan. Het kan in de relationele sfeer zijn, het kan een teleurstellende ervaring zijn of je kunt op wat voor manier niet lekker in je vel zitten. Maar hoe kom je er weer uit?

Onlangs heb ik een nieuw woord geleerd: Affirmatie. Kennen jullie het wel? Een affirmatie is een extra bekrachtiging van hoe je je zou willen voelen en een bevestiging van hoe je zou willen zijn. Misschien moeilijk te begrijpen, maar denk bijvoorbeeld aan “ik voel me helemaal niet gekwetst” of “ik ben okee”. Als je dit vaak genoeg herhaald, lijkt het of je gevoel gaat veranderen. De affirmatie wordt dan jouw werkelijkheid!

Iedereen wil lekker in zijn vel zitten en gelukkig zijn. Maar wat is het geheim van gelukkig zijn? Als je je  richt op positieve dingen, goede dingen in het leven en dus niet op het tegenovergestelde, ga je je vanzelf beter voelen. Kijk als je continue tegen jezelf zegt “ik voel me rot”, dan sluipt dat er vanzelf in. Terwijl je zelf het tij enigzins kunt keren. Het klinkt allemaal erg makkelijk, maar toch zou je het eens moeten proberen.

Mocht je nu zelf niet uit je dip kunnen komen, dan heeft Marian Palsgraaf (JustBeYou) een boek en een planner uitgebracht waarbij ze je aan de hand neemt naar een leven met meer glans en meer geluksmomenten. Met “5 stappen per dag” probeert ze je de kracht te geven om weer gelukkiger te zijn. Op welk gebied dan ook, het is altijd goed om doelstellingen te hebben. Dus waarom zou je deze kans laten liggen als je op dit moment dat duwtje in de rug nodig hebt!

En voor diegenen die gelukkig zijn, een affirmatie uitspreken tegen jezelf is nooit verkeerd! Je wordt er alleen maar blijer van!

Succes,

X

Dipje
De Planner voor 2019!

Dipje

Dipje
De beste tip voor mij!

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie