Sporten ‘to the max’

Even sporten tot je alles in je lijf gaat voelen!

Hadden jullie ook moeite met het naar buiten gaan als het zo snijdend koud is? Ik had er in ieder geval helemaal geen zin in en dat ging wel een beetje ten koste van sporten. Dat wil zeggen we hadden net een paar dagen geskied en had dus wel vijf dagen intensief bewogen, maar ja fitness is toch wel een andere sportbeleving.

Vorige week maandag ging ik weer vol aan de bak met nieuwe schema’s. Bij een nieuw schema word je goed begeleid en daar zit hem nu net de finesse! Je gaat sporten ‘to the max’ en ik kan jullie verzekeren dat ik dat afgelopen week best even gevoeld heb. Wil je de oefeningen goed uitoefenen, eist dit alles van je. Bovendien zien sommige oefeningen er veel simpeler uit dan je denkt, zoals een eenvoudige launch. Voer je deze goed uit met vier keer herhalingen van 15 dan ga je deze gegarandeerd voelen in je benen.

Ik vind het prettig als ik toch het gevoel heb dat ik iets gedaan heb. Wel moet je ten alle tijden je lichaam in de gaten houden. Zo hoorde ik laatst iemand die in geen jaren had gesport en vervolgens om nog flink af te vallen voor de zomer 5 x in de week met een personal trainer aan de gang ging. Ten eerste kost dat ongelooflijk veel geld, maar ten tweede denk ik dan ‘dat is toch niet goed voor zo’n lijf’. Je moet dat weer rustig opbouwen met schema’s en in ieder geval als je dan regelmatig gaat verschillende spiergroepen trainen.

Gelukkig weten ze bij Yousportz wel hoe je dit moet aanpakken. Ik heb sowieso twee trainingsschema’s en als ze me een vijfde keer de sportschool zien binnenkomen vragen zo ook letterlijk: ‘wat ga je doen?’ Vervolgens krijg ik dan een cardio-schema aangemeten, puur om mijn lichaam te sparen, maar er tegelijkertijd wel alles uit te halen.

Mocht je jezelf hierin herkennen, vraag dan aan de begeleiding van jouw sportschool hoe je dit het beste kunt aanpakken!

X

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

One Comment on “Sporten ‘to the max’”

Geef een reactie