Kan ik nog korte broeken aan?

 “Alles gaat hangen, behalve je tandvlees” riep mijn moeder altijd heel hard : ouder worden komt zo met gebreken. Nu is het mijn beurt om deze one-liner te gebruiken, want ja…. ik word ouder. Gelukkig maar trouwens, want eigenlijk ben ik gewoon een heel gezegend mens. Gezond, gelukkig en heel eerlijk gezegd heb ik eigenlijk niks om over te klagen.

Maar toch: mijn spiegelbeeld is gewoon niet meer wat het is geweest. Ik krijg zo’n flapje over mijn knieën, een zacht flubberbuikje, slappe dijbenen en mijn kont wordt breder en steeds platter, mijn vel rimpeliger en ik begin te klotsen als ik loop. Niet echt stevig zeg maar.  Ik ga het niet over mijn gezicht en de grijze haren die in aantocht zijn hebben, want ook daar is genoeg gaande.  Mijn lijf dus.. dat begint een soort van vergane glorie te worden. Ik vind er wat van maar niet genoeg om er voor de sportschool in te duiken. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken? Dat sport-gen is gewoon niet aan mij besteed, al kan ik met een jaloers oog naar mijn vriendin en collega Marieke kijken: wat een lijf! Verschil moet er zijn: het mijne is wat romiger, maar het heeft ook wel wat. En ik hou van eten en een wijntje. En Netflixen op de bank.

Maar…. ik heb een dilemma: kan ik als 47-er nou nog een korte broek aan? Je weet wel: zo’n denimbroekje met wat subtiele vintage-plekken? Of een nette short van Esprit? Ik weet het even niet…. Ik woon in Dubai en daar kan het gewoon wel, het is zo warm, dat je gewoon zo min mogelijk aan wilt en ik vind een goede korte broek ook echt leuk! Al moet ik zeggen dat ik het afgelopen jaar dan wel weer liever naar een luchtig jurkje grijp. Daar hangt mijn kast dan ook vol mee, want een jurkje is altijd goed. Met een hak, slipper en soms zelfs een sneaker. Voel ik me toch prettiger in.

In Nederland zou ik geloof ik dan weer niet zo snel een kort broekje aan trekken. Aan een bermuda ga ik echt nog niet, daar krijg ik zo’n ANWB-gevoel bij. Maar waarom zou ik dat broekje nou niet aantrekken in Nederland? Ik heb hier  (Dubai) echt zat broekjes liggen en met een goede top vind ik dat ik er eigenlijk nog best mee wegkom. Maar toch?! Het is zo’n momentje hè?!  Je weet het eigenlijk wel: het is net het randje. Het is echt een afgelopen zaak die korte broek. De volgende fase is toch echt die bermuda……… wordt vervolgd.

P.S. Je snapt dat de foto hierboven niet uit mijn privécollectie is. Als ik er nog zo uit zou zien zou ik hele dagen in zo’n broekje lopen!

En? Wat vind jij? Kan je na je 40ste nog gewoon lekker in een korte broek rondlopen?

 

 

Dit shortje kan nog best als je 47 bent toch? (verkoopinfo via Esprit)

Coverphoto: Shutterstock

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie