Workout: Op welke manier bewegen jullie?

Workout

Er zijn meerdere manieren om toch een workout uit te voeren

Januari is al halverwege en een aantal onder ons hebben waarschijnlijk hun goede voornemens al aan de wilgen gehangen. Ik denk dat ik er niet ver naast zit. Maar om jullie toch te motiveren, heb ik nagedacht over welke workout je eventueel zou kunnen uitoefenen. Misschien zit er een variant bij die jullie meer aanspreekt en zeggen jullie “ok we gaan er tegen aan;)”.

Live Streaming Workouts

Via Internet en Facebook of gewoon door het kopen van een DVD (beetje ouderwets) kun je thuis je dagelijkse workout uitoefenen. Voor de televisie op elk moment van de dag, precies wanneer jou het het beste uitkomt. Fit Channel is hier een goed voorbeeld van.

Draagbare Workouts

Ik noem het maar zo, weet er even geen beter woord voor. Wat ik er mee bedoel is dat je kunt trainen met je mobile waarop je smart-apps kunt downloaden die je door een workout leiden. Ook ‘smart watches’, hartmeters and ‘activity trackers’ houden precies bij wat je bereikt hebt tijdens jouw workout en kunnen een stimulans zijn om door te gaan. Als je ziet dat je die dag bv 10.000 stappen hebt gemaakt en daarmee 500 calorien hebt verbrand, krijg je het gevoel dat je dat in ieder geval wilt handhaven of wilt overtreffen.

Fitness thuis zonder ‘tools’

Ja het kan, en veel gemakkelijker dan jullie denken. En ja natuurlijk geldt ook hiervoor op elk moment van de dag, maar je moet het wel doen! Denk hierbij aan Planken, squats, lounges, push-ups of ‘wall-sits’. Deze oefeningen kunnen echt heel effectief zijn. Bijvoorbeeld elke dag elke oefening 3 sessies van 30 seconden. Dan zou je een kleine workout hebben van ongeveer 10 minuten met veel resultaat als je het serieus doet!

Obstacle Runs

Hebben jullie wel eens het lef gehad om aan een obstacle run mee te doen? Wij het afgelopen jaar voor de eerste keer, het was koud, maar het gaf zoveel voldoening. Leuk om te doen met een groep, zodat je er niet alleen voor staat. Je kunt het dan ook delen met elkaar!

Afwisseling in workout

Ben je wel fanatiek sporter of vind je sporten niet echt leuk, dan is het voor beiden belangrijk er variatie in te houden. Ben je fanatiek sporter dan is het belangrijk verschillende spiergroepen te trainen. Houd je er iets minder van, dan kan juist variatie stimulerend werken. Misschien dat je zelfs naar bepaalde lessen uit gaat kijken;). Yoga helpt het lichaam tot rust te brengen, te controleren en te herstellen. Ademhaling beheersen, meditatie begaan, mobiliteitscontrole en innerlijke rust is wat yoga je geeft. Een prima, bijna de meest belangrijke, les van de week!

Ik hoop dat ik jullie toch een beetje op ideeën heb kunnen brengen om vol te houden richting het voorjaar!

Succes!

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

One Comment on “Workout: Op welke manier bewegen jullie?”

Geef een reactie