Basmati rijst, veelzijdig koken met Tilda Basmati Rijst

De veelzijdigheid van Tilda Basmati Rijst

Speciaal voor de media organiseerde Tilda een foodtour met Jonneke de Zeeuw van Mooncake, winnaar van Foodblogger van het Jaar-award 2016-2017 en organisator van culinaire tours langs verborgen culinaire adressen. Zo werd er in Amsterdam Oost onlangs ontdekt hoe ze in Pakistan, Suriname en Irak Basmati rijst in de keuken gebruiken. Doel van dit succesvolle persevent was Tilda rijst introduceren als een veelzijdig ingrediënt in de keuken van verschillende culturen.

Nadat de media met een welkomstdrankje ontvangen was bij Bar Botanique ging Tilda’s foodtour van start met een wandeling naar de Javastraat. Aan het begin van de Javastraat stopten we bij Saeed’s Curryhouse waar Pakistaanse pulao met Tilda Pure Basmati rijst, komijn, kaneel, zwarte kardemom, aardappel en doperwten werd geproefd.

Voor de volgende stop bracht Mooncake de media bij de Surinamer Ricardo’s waar er masoes moksi alesi op het menu stond. Moksi alesi betekent gemixte rijst en in dit geval was de Tilda Pure Basmati rijst geel gekleurd door masoes – een tropische vrucht. De moksi alesi was gevuld zoutvlees, spitskool en smoking kip. Als laatste proefde de media bij de Irakees Nour biryani en Perzische chelo kebab (rijst met kebab). De kebab werd geserveerd met Tilda Pure Basmati rijst, tomaten en groene pepers.

Met genoeg inspiratie en een goedgevulde ‘Tilda shoppingbag’ ging de media aan het eind van de middag weer naar huis. Zo kreeg de media alle soorten Tilda Basmati rijst mee naar huis en andere ingrediënten vanuit verschillende landen om zelf met de Tilda Basmati rijst een heerlijke etnische maaltijd op tafel te kunnen zetten.

Het verhaal van Tilda rijst

Tilda was de eerste die meer dan 45 jaar geleden Basmati rijst naar het Westen bracht. Tilda rijst biedt onvoorwaardelijke kwaliteit en zet zich in om het legendarische aanzien van Basmati rijst en het Tilda-merk wereldwijd in stand te houden. Inmiddels is Tilda in meer dan 50 landen verkrijgbaar.

De rijst wordt zorgvuldig geselecteerd aan de voet van de Himalaya, de enige plek op aarde waar Basmati rijst kan worden geteeld. Het uitzonderlijke karakter ligt in het unieke aroma. De heerlijke lange, slanke korrels hebben een delicate textuur.

Deze Basmati rijs van Tilda is te koop bij Albert Heijn.

Basmati

Basmati

Basmati

Basmati

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie