Het lot

Geloven jullie in het lot? Of dat karma bestaat?

Afgelopen woensdag zaten we nog heerlijk aan onze buitentafel ’s avonds om 22.00 uur te tafelen. Normale tijden zijn dat in Spanje. Nog een heerlijke temperatuur en genieten van al het lekkers. Met onze dochter en haar vriendin, hadden we een leuke discussie. Romee vroeg ons: geloven jullie in het lot?

Ikzelf zei direct volmondig ja. Ik heb al zo vaak het gevoel gehad dat bepaalde dingen niet toevallig zo gebeuren. Maar ja de vraag is “wat versta je onder het lot”?

Het komt namelijk deze keer hard aan. Vorige week liepen de twee meiden nog in Barcelona en dinsdag avond zaten wij nog te eten op een terras in Cambrils vlakbij waar afgelopen donderdag de terroristen zijn neergeschoten. Het lot heeft dus bepaald dat wij er niet bij waren en er ook gelukkig geen getuige van waren. Natuurlijk begrijp ik dat er altijd een “als dit of als dat” bestaat. Het is nooit van te voren te voorspellen.

Negatieve ervaringen zoals hierboven beschreven komen gelukkig minder vaak voor. Ik begrijp totaal niet het nut van dit zinloze geweld. Ik leef mee met al die families die hun dierbaren hebben verloren en waarvoor?

Maar het lot, ga eens bij jezelf te raden als je bijvoorbeeld op vakantie bent hoe toevallig het is dat je altijd wel weer mensen ontmoet die direct of indirect in jouw leven verweven zijn. Hoe vaak zeggen nieuwe kennissen niet “Oh ja die ken ik ook” of “Oh ja daar ben ik ook geweest”. Of als je ergens aan denkt dat ineens de telefoon gaat?

Gelukkig hebben we zelf niet het lot in de hand. Dat zou levensbepalend zijn. Mijn advies dan ook: leven en genieten.

X

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie