Lente: Aan de slag in de tuin!

Lente

De lente komt, maar het brengt ook veel werk met zich mee!

De lente is officieel begonnen en ja het zonnetje komt ook af en toe al weer om de hoek kijken. Maar de lente brengt ook een heleboel werk met zich mee.

Deze week lag ik bijvoorbeeld nog even in bed de laatste update te bekijken van mijn social media, toen ik toch echt iets in mijn ooghoek over de grond zag gaan. Even denk je dan nog, zag ik het goed, maar zodra ik die enorm harige grote spin naast mijn pantoffel zag zitten, wist ik het zeker. Goed, spinnentijd wordt het dus weer! En nadat ik onze harige vriend gevangen had, moet ik bekennen dat ik toch op meerder plaatsen zijn vriendjes tegen kwam. Gelukkig wel in een ietwat kleinere versie;). Kortom de grote schoonmaak in huis komt eraan.

Maar niet alleen in huis, ook de tuin ligt klaar voor een grote eerste beurt. Dat zonnetje heeft de tuin laten ontploffen en overal zie ik het onkruid uit de grond schieten. Natuurlijk ook vers bladgroen, maar dat onkruid willen we niet…. Ook de laatste gevallen bladeren zullen we moeten wegblazen en de groene algen op de tegels en op de teak stoelen mogen er weer afgespoten worden. Ik kan jullie verzekeren, onze tuin heeft echt zo’n eerste keer heel veel onderhoud.

Daar staat tegenover, dat ik het niet vervelend vind. In de tuin werken met het zonnetje hoog aan de hemel, een beetje calorieën verbranden, ik houd er eigenlijk wel van. Het geeft een enorm voldaan gevoel als ik straks de tuin weer netjes aan kant zie en aan het eind van de dag in mijn stoel onderuit kan met een wijntje.

Wel hadden we dit jaar een grote tegenvaller overigens. Ik heb het gevecht tegen de Buxusmot opgegeven. Echt, ik heb voor de plantjes gestreden, wekelijks gespoten en met ze gesproken. Maar nadat de Buxusschimmel er ook nog overheen was gegaan, heb ik het opgegeven. We hebben dus al wel wat gedaan in de tuin: alle Buxus eruit en een Chinese heester erin, genaamd Ilex Crenata. Deze laatste zou de Buxusmot kunnen weerstaan. Nu dus maar hopen dat de struikjes eindelijk gaan groeien en we mooie heggetjes kunnen creëren.

Uiteindelijk een mooie tuin vraagt veel onderhout. Daarom is het ook slim om af en toe stil te staan bij onderhoudsvrije planten en meubelen. Voor inspiratie voor minder onderhoud in je tuin, bekijk dan eens een alternatief voor hout op Wood Composiet.  Wood Composiet is de ‘look-a-like’ van hout, maar dan heel onderhoudsvriendelijk!

Succes!

Lente

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie