De tienerkamer make-over

Voor je het weet is je schattige mini me veranderd van een superlief meisje dat jou de allerliefste van de hele wereld vind in een dramaqueen die zijn weerga niet kent. Tijd dus om afscheid te nemen van de schattige pasteltintjes, beertjes en voorleesboekjes in haar “kinderachtige” kamer die “echt voor baby’s is”, zoals ze zo dramatisch zegt. Tijd voor verandering. Het kind wil graag een heuse tienerkamer. En geef haar eens ongelijk. Ze wil haar vriendinnen natuurlijk in style ontvangen en haar talloze TicToc abonnees trots haar nieuwe kamer laten zien. De slaapkamer van je dochter krijgt ineens andere prioriteiten dan alleen slapen of spelen. Er wordt tegenwoordig huiswerk gemaakt en spelen is ineens chillen. De vriendinnen spelen inmiddels niet meer met LEGO maar spelen spelletjes  op de iPad. Tijd om al het kinderachtige spul eruit te halen en de LED strips en zitzakken voor de dag te halen. Ook staat er inmiddels al een nieuwe lamp klaar waar haar telefoon in kan zodat ze beter licht heeft voor TicToc. Het moet niet gekker worden.

Verlichting

Buiten de LED strip, die enorm populair is onder de jeugd heeft ze natuurlijk ook gewoon licht nodig. Mijn dochter heeft een grote, redelijk donkere kamer die bijna een bouwlamp nodig heeft om goed licht te geven. Kijk dus goed om je heen waar je lichtpunten nodig hebt. Zeker bij een bureau of naast het bed is een lamp meer dan welkom.

Thema

Bedenk ook eens wat voor soort “thema” de kamer krijgt. Wij kozen voor Natural Beach en kozen voor rotan lampen en alleen natuurlijk tinten en materialen. De stoffen zijn ook licht en van mooie katoen tot fluffy dekens en macramé. Denk ook een beetje aan Ibiza. Dat idee. Dit is op dit moment helemaal trendy dus je kunt in alle woonwinkels wel iets vinden wat bij dit thema past.

Kleur kiezen

Kies sowieso samen met je dochter de kleur voor haar kamer. De laatste keer dacht ik lekker hip te zijn door gewoon de flexa kleur van dat jaar te halen, maar dat was geen succes. Zij wilde zelf beslissen en eigenlijk heeft ze gelijk. Het is haar kamer. Al mag een beetje sturen best wel. Je moet ze tenslotte ook nog steeds wat dingen leren :). Gezien ons thema was bij ons de kleur dit keer geen issue. Gewoon wit.

Slapen

Slapen blijft toch altijd het datgene wat ze het meest doen in die kamer. Zorg dus dat je een bed kiest die past qua ruimte. Kies bijvoorbeeld een tweepersoonsbed als er ruimte voor is en als er vaak vriendinnen blijven slapen – en geloof me: als ze ouder worden doen ze niet anders dan logeren -. Hoe makkelijk is het als ze in bed kunnen stappen en dat je niet eerst van alles overhoop moet halen als er onverwachts weer iemand blijft slapen.. En… als je man snurkt kun je er ook zelf bij gaan liggen 🙂 Heb je weinig ruimte denk dan eens aan een hoogslaper en zet daar een bureau onder. Twee vliegen in in klap. Houdt in dit geval ook rekening met het thema van de kamer. In ons thema past een houten bed met licht beddengoed het best. We stylen dit af met veel “Ibiza’ kussens zodat de dames gezellig kunnen chillen.

Ruimte besparen

Nu al het speelgoed zo goed als weg is denk je misschien dat er geen troep meer in de kamer ligt. Mis gedacht. Tieners maken nog meer troep en vooral meisjes hebben een zwakke plek voor onzinnige dingen die in hun ogen echt onmisbaar zijn. Zorg dus voor een goede ladekast waarin je al die spullen kunt opbergen. Kies ook voor een bureau met veel opbergruimte. Altijd handig.

Accessoires

Hier kun je dus helemaal los gaan. Denk aan kleden, wandplankjes, leuke mandjes – die ze ook weer kunnen gebruiken om hun spullen in op te bergen. Een fotowand – check onze blog over de art wall, wat ook heel leuk is in een kinderkamer. Maak bijvoorbeeld allemaal foto’s van de dochter met vriendinnen en hang die allemaal op. Of prik ze op een prikbord.  Ook hebben wij een macramé hangstoel in haar kamer gehangen. Met accessoires kun je dus echt alle kanten op en het thema van de tienerkamer zo de finishing touch geven.

Welkom in de tienerwereld 🙂

Headerpic: Shutterstock

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord