Op naar de eerste laserbehandeling

laserbehandeling

De laserbehandeling is een van mijn ‘goals’ voor 2021…

De laserbehandeling stond op de agenda in februari. Door corona en het overlijden van mijn vader was de afspraak helaas een keer verzet, maar eindelijk was de dag daar. Met een gezonde spanning in mijn lijf ging ik op bezoek bij Derma Puur. Ja, natuurlijk met een kleine spanning, want ik had toch wel een paar vragen. De belangrijkste vraag was natuurlijk: Doe ik goed aan een laserbehandeling?

Zijn jullie bekend met een laserbehandeling?

Ik onderging een behandeling met de Twain IPL Laser die ik nog 3 x moet herhalen met een tussentijd van 4 weken. De laser  heeft een brede laserkop van 2cm en is de snelste huidverjongingsbehandeling op de markt. IPL heeft een golflengte van 550 nanometer. Dit brengt heel veel warmte in de huid, waardoor de collageencellen worden geactiveerd en verveelvoudigt. Het maakt uw huid steviger en strakker, uw poriën worden fijner, de roodheid neemt af evenals acne, pigmentvlekken, rimpels en couperose. Het echte resultaat zullen we pas zien na ongeveer een half jaar. Het wordt dus afwachten, maar jullie kunnen begrijpen dat ik erg benieuwd ben.

Wat kun je verwachten van een eerste afspraak?

Na ontvangst bij Derma Puur werd er eerst een gezichtsscan gemaakt. Deze was eigenlijk best wel confronterend! Samantha, de huidtherapeute, laat je zes foto’s zien. De zes foto’s zeggen ieder op zich iets over jouw huid. Eén daarvan is bijvoorbeeld de pigmentatie, de ander laat huidschade zien, vochthuishouding, status qua vervuiling etc. Ik schrok er best van, maar het goede nieuws was natuurlijk dat er iets aan gedaan kon worden. Belangrijk is om te weten dat Samantha je vooral op je gemak stelt. Zij legt duidelijk uit wat zij denkt dat voor jou het beste behandelplan is. Je moet niets, je mag ook wat anders. De keuze blijft dus altijd bij jezelf. Ik voelde veel voor de laserbehandeling omdat dit eigenlijk de basis vormt voor een eventueel een vervolgtraject.

Hoe heb ik de laserbehandeling ervaren?

De laserbehandeling duur ongeveer 25 minuutjes. De huid wordt eerst goed schoon gemaakt. Daarna wordt er een dikke gel laag aangebracht en krijg je een bril op om de ogen te beschermen tegen de lichtflitsen. De flitsen voelen soms warm, prikkelend aan, maar doet zeker geen pijn! Na de behandeling kun je gewoon weer aan het werk. Natuurlijk is het verstandig om direct zonlicht te vermijden. Mocht je wel in de zon gaan de dagen erna, raden zij wel aan een ‘sunblock’ te gebruiken. Ik vond het al met al heel prettig en kijk uit naar de volgende keer en vooral ook naar het eindresultaat. Op dat laatste moeten we nog even wachten, dus … dit wordt vervolgd!

Heb je vragen, laat het me vooral even weten!

Laserbehandeling
Aan de hand van gezichtsscan wordt een behandelplan uitgewerkt door een huidtherapeute
laserbehandeling
Mooie gloed na de behandeling

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →