Matcha thee met een extra twist!

Matcha thee

Zijn jullie bekend met Matcha thee?

Matcha thee is de gezondste thee die er bestaat. Het bevat de hoogste concentraties antioxidanten en polyfenolen (een soort antioxidant), twee belangrijke stoffen die een positieve bijdrage leveren aan je gezondheid. Polyfenolen beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen en hebben een ontstekingsremmend effect, werken (LDL-)cholesterol- en bloeddrukverlagend en verlagen het risico op de ziekte Alzheimer.

Deze vele gezondheidsvoordelen verkrijgt Matcha doordat het een geconcentreerde vorm van groene thee is. Normaal wordt thee van theebladeren getrokken, waarna de bladeren verwijderd worden uit het treksel, maar bij Matcha is dat niet het geval. De groene theebladeren worden bij het maken van Matcha verpoederd en vervolgens opgedronken waardoor je meer uit je thee haalt.

Hoe maak je Matcha thee?

Breng zacht en zuiver water aan de kook en laat het afkoelen tot ongeveer 80 graden. Doe ongeveer 1 gram theepoeder in een kommetje en begiet dit met ongeveer 100 ml water. Klop de thee met een bamboe whisky tot het schuimt en alle poeder is opgelost. Hierna kun je de thee drinken!

Op zich makkelijk gedaan, maar ik raad jullie wel echt aan om het met een speciale opschuimer op te kloppen. Dat maakt de Matcha thee zo veel lekkerder!

Geniet er ook even van, het is in het begin een aparte smaak, maar als je er eenmaal aan gewend bent, kun je er echt verslaafd aan raken.

X

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord