Het Corona – Virus

Corona

Zijn jullie stiekem aan het hamsteren of blijven jullie nog kalm?

Toen het in het begin bekend werd, dacht ik nog “oh dat is ver weg, geen probleem”. Maar nu, nu de eersten besmette personen ook in Nederland opduiken moet ik eerlijk zeggen dat het me stiekem ook wel bezig houdt. Wat een impact heeft dit Corona – virus op de wereld!

En het wordt nog erger… Ik heb ook een paar extra dingen in huis gehaald. Gewoon voor het geval dat ik even niet de deur uit wil! Ik kan voorlopig vooruit, dat geeft me een goed gevoel. Nu zijn mijn kasten sowieso altijd heel goed gevuld, dat is wat iedereen zegt die bij ons op bezoek komt. Maar wat haal je dan zoal in huis als je gaat hamsteren…

Natuurlijk heb ik ook even gegoogeld om te kijken wat ze erover op internet schrijven. Zij melden het volgende:

  • Allereerst moet je natuurlijk eten. Denk bij het inslaan van voedsel aan lang houdbare producten: pasta, rijst, couscous, risotto, groenten in pot/blik, houdbare zuivel, koffie, thee, aardappelpuree in pakjes, sappen in pakken, soepen, kant en klare pannenkoeken,- en pizzamix, grote literpakken water, keelsnoepjes… Vergeet evenmin het eten voor eventueel aanwezige huisdieren.
  • Ook is het belangrijk om jezelf tijdens een zelfquarantaine schoon te houden. Dus haal voldoende wc,- en keukenpapier in huis, desinfecterende handzeep, zakdoekjes, schoonmaakmiddelen, vuilniszakken en vaatwasblokjes. Controleer ook je voorraad tampons/maandverband, de inhoud van de EHBO-kit én de voorraad aan gangbare pijnstillers zoals paracetamol en ibuprofen. (Dat laatste was ik zelf dan nog niet op gekomen).

  • Tools die handig zijn om in huis te hebben: Je weet immers nooit wat er kan gebeuren tijdens deze op handen zijnde pandemie. Zorg daarom ook dat je batterijen, ductape, zaklamp, opladers op zonne-energie, gereedschapskist, dekens, powerbanks, waxinelichtjes, lucifers en een blikopener in huis hebt.

Wat vinden jullie? Overdrijf ik een beetje over het Corona – virus of is het tijd om je goed voor te bereiden? Of denk je dat het allemaal wel los loopt? We moeten natuurlijk zeker niet met elkaar in paniek raken, maar wel ons koppie erbij houden! Dus?

Foto: Bril @Danicci Jewelry, trui: @Klingel

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord