Vakantie in het vooruitzicht, op naar een killerbody!

Killerbody

Een killerbody, is het eigenlijk wel reëel?

Met de zomer in aantocht worden we gebombardeerd met een lading dieetboeken. Al die boeken willen ons doen laten geloven dat we in een korte tijd ons streef gewicht kunnen behalen. Helaas heeft het wel heel veel discipline nodig, wat bij de meesten ontbreekt. En het is en blijft altijd een combinatie van bewegen en voeding.

Laatst vroeg ook iemand aan mij: Mariek, hoe raak ik in een rap tempo mijn zwembandje kwijt. Ja, ik ken de mensen en weet dat ze van het leven houden. Hartstikke prima, maar ja als je ieder weekend lekker doorzakt dan kan je daar niets mee. Dus het is en blijft echt een bewuste keuze.

Voeding is naar mijn idee wel 70 % van een goede basis, daarna komt bewegen. Maar hoe ga je nu op weg naar een vrolijkere vorm van jezelf? Probeer eens een periode op de koolhydraten te letten. Schrap ze niet allemaal, 1 koolhydraat maaltijd per dag is prima. Je hebt ze namelijk wel nodig!

Voor een killerbody: ga meer bewegen! Een groot nadeel van een crash-dieet is dat je wel gewicht verliest, maar ook spiermassa. Spieren hebben energie nodig, met als gevolg dat ook je stofwisseling omlaag gaat. Ga je na zo’n crash dieet weer eten, dan vliegt het er weer aan. Dus blijf bewegen. Ga lopen of naar de sportschool.

Uiteindelijk gaat het erom dat jij tevreden bent met jezelf, dan heb je ook vanzelf meer zelfvertrouwen. Dus blijf bij jezelf en laat je door anderen niets wijsmaken. Dat is tenslotte waar het om draait.

Succes,

X

PS: Mochten jullie een tip willen ontvangen, kijk dan eens naar de boeken van Nora French. Zij heeft echt twee kookboeken die op mijn lijf zijn geschreven.

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie