Arabisch eten, eten jullie het wel eens?

De arabische keuken, ik ben er eigenlijk niet zo mee bekend…

Als ik jullie vraag waaraan je denkt als we praten over de arabische keuken, waar denk je dan aan? Kom maar op, wat schiet je als eerste te binnen? Toen ze mij die vraag stelden, dacht ik als eerst aan Couscous! Maar ook aan citroen, koriander, feta-kaas, gevulde groeten, peulvruchten en humus. Verder kwam ik eigenlijk niet, terwijl de arabische keuken een heel uitgebreide keuken is.

Van Marokko tot het Midden-Oosten: het is dé nieuwe trend in de keuken. Met hun kookboeken hebben Yotam Ottolenghi en Nadia & Merijn (o.a. bekend van SOUQ, kookboek van het jaar 2017) Arabische smaken als sumak en za’atar en het koken met veel groenten geïntroduceerd aan de Nederlandse keukentafel. Inmiddels kan bijna niemand meer zonder ras el hanout, harissa of tahina.

De Arabisch mediterrane keuken gebruikt veel groenten, peulvruchten en specerijen: ze barst van de smaak en iedereen kan het koken. Nadia & Merijn’s SOUQ en Fairtrade Original lanceren daarom deze week – ieder afzonderlijk –een reeks producten bij Albert Heijn die hier perfect op inspelen.

Fairtrade Original
Foodmerk Fairtrade Original brengt de veelzijdige Arabische keuken naar Nederland en introduceert 6 nieuwe kruidenpasta’s met smaken uit Tunesië, Libanon en Marokko. Met deze plantaardige kruidenpasta’s (zonder kunstmatige toevoegingen) bereid je makkelijk traditionele gerechten zoals Shakshuka, Marokkaanse gehaktballetjes en Harira Soep. De typische kruiden en specerijen zijn alvast voor je bereid in Marokko, zodat je thuis alleen de verse ingrediënten hoeft toe te voegen.

Waar smaakt begint
De kruidenpasta’s worden geproduceerd en verpakt in Marokko, waar Fairtrade Original bouwt aan een eerlijke handelsketen. Het doel is een groep groenten- en kruidenboeren – Fermes Bio Sehoul – in het noord-westen van het land meer toekomst te bieden, door alle ingrediënten door hen te laten verbouwen. Sinds de start van de samenwerking in 2018 is de groep uitgegroeid van 5 naar 10 boeren en wordt er hard gewerkt aan fairtrade (en biologische) certificering. Door deze manier van werken is de boerengroep nu al volop in ontwikkeling, waarbij iedereen hier kan genieten van Arabische smaken met de beste tomaten en citroenen onder de Marokkaanse zon.

Fairtrade Original & SOUQ brengen de Arabisch mediterrane keuken naar Nederlandse supermarkt. Een aantal producten zijn al te koop bij Marqt en binnenkort ook bij Albert Heijn.

Arabisch
Nadia en Merijn van Souq

Arabisch

 

Arabisch

Arabisch

Arabisch
Binnenkort bij Albert Heijn

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie