Masterclass wijndrinken: Wij zijn voor!

We drinken wijn, maar weten we ook wat we drinken?

Om met de deur in huis te vallen: ik weet echt niets van wijn. Ik ben in Spanje bij een aantal wijnhuizen geweest en is me het verhaal meerdere keren uitgelegd. Maar op een of andere manier wil het niet blijven hangen. Het komt of door het wijnproeven erna of ik houd het gewoon liever alleen bij wijn drinken in het algemeen.

Het zijn voor mij ook meer gezellige uitjes die je met elkaar onderneemt. Even een dag iets anders dan zon, zee en strand. Bijna iedere dag drinken we in Spanje een glaasje wijn, maar hoe wordt wijn gemaakt en waar komen bepaalde wijnen vandaan. Het zijn allemaal vragen waar ik niet direct antwoord op heb. En dan is een boek zoals Wine Folly Masterclass wel een handig hulpje!

Voor dat ik verder ga over het boek, een paar leuke weetjes voor iedereen. Enig idee dat de gemiddelde wijnfles meer dan 750 calorieën bevat? Dat betekent wanneer je 5 glazen uit een fles haalt, je minimaal 150 calorieën tot je neemt! Hoe zoeter de wijn en hoe roder de wijn, des te meer calorieën.

Het wijn proeven bestaat uit: Kijken, Ruiken, Proeven en Concluderen. De kleur van de wijn zegt al veel over de wijn. De geur of de fruitaroma’s neem je op door te ruiken. Proeven is natuurlijk een heel verhaal apart, de wijn ontwikkelt zich op je smaakpapillen en is voor ieder verschillend. Deze drie stappen moet je echt leren voor je een conclusie kunt trekken.

In welk glas serveer je wijn? Het glas is heel bepalend voor de smaak en de wijn vooraf laten ademen ofwel decanteren is voor een wijnliefhebber noodzakelijk. Wat moet de temperatuur ongeveer van de wijn zijn? Hoe bewaar ik een geopende fles wijn? Bij welk gerecht serveer ik welke wijn? Waar komt welke wijn vandaan? Dit wordt allemaal uitgelegd in Wine Folly Masterclass. Ook de soorten wijn komen natuurlijk ruim aan bod.

Wine Folly Masterclass,– hét boek voor iedere toekomstige vinoloog en liefhebber en opvolger van “Wine Folly, – is een uniek, visueel wijnboek, vol kleurrijke infographics, handige verwijzingen en tabellen. De frisse vormgeving visualiseert heel helder alle informatie over wijn en is het boek gemakkelijk te lezen en te begrijpen.

Dus mochten jullie nog niets onder de kerstboom hebben liggen of nog geen kadootje voor je man of partner hebben, dan is deze masterclass misschien wel een top idee!

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie