De leukste wereldkaarten aan de muur

Wereldkaarten hebben altijd een bepaalde aantrekkingskracht op mij. En volgens mij op heel veel mensen. Ik ga dan altijd staan kijken: “o, daar ben ik geweest. En daar. En daar wil ik nog graag naar toe“. Je kent het wel. Om dan eigenlijk altijd te eindigen met de conclusie dat je nog veel te weinig hebt gezien van de wereld. Want die is best groot. Toch?! Voor kinderen zijn wereldkaarten erg fijn om een beetje een idee te krijgen waar bepaalde landen liggen, welke zee waar ligt en welke werelddelen er zijn. Voor school, maar soms zijn kinderen uit zichzelf ook erg nieuwsgierig aangelegd.

Naast de foto op canvas is de nieuwste woontrend de schoolplaat met wereldkaart. Oude schoolprenten komen weer helemaal terug en zijn een super leuke wanddecoratie. Je herinnert je vast nog wel de oude schoolkaarten die vroeger jouw klaslokaal sierden. Prachtige vintage kaarten over verschillende onderwerpen. Zo had je bijvoorbeeld niet alleen een schoolkaart van Nederland, maar ook een schoolkaart van de wereld of een schoolkaart van Europa. Oude schoolprenten hebben een vintage gevoel en zijn als wereldkaart schoolkaart ter decoratie helemaal hip. De schoolkaart komt goed tot z’n recht in elke interieurstijl. Doordat je keuze hebt uit verschillende kaarten, vind je er altijd wel één die in jouw huis past. De antieke schoolplaten staan bijvoorbeeld prachtig in een huis met industriële look. Maar ook in andere stijlen komt de kaart goed tot z’n recht.

Ik heb gekozen voor deze Discover wereldkaart. – schoolplaat. Of ik?! Eigenlijk heeft Kris hem zelf uitgekozen want hij komt bij hem in zijn slaapkamer te hangen. Helemaal hip met de houten platte lijsten. Heb jij nog kleinere kinderen? Dan vind ik de wereldkaarten waarop je kunt zien welke dieren waar leven, ook echt helemaal te gek. Ben je meer van het zwart/wit?  Ook die hebben ze. Zelf een gouden wereldkaart. Die vind ik zelf dan weer erg leuk :).

Je kunt je wereldkaart ook af laten drukken op fotobehang, aluminium, plexiglas, hout of canvas. Ook leuk is de wereldkaart van kurk, bestel er wat vlaggetjes bij en markeer de landen waar je geweest bent.

Het is een kwestie van uitzoeken welke landkaart je wilt, de maat, wil je platte latten of een tunnelzoom met ronde stokken (als je de schoolkaart besteld) ? That’s it. Binnen maximaal 5 werkdagen heb je je gewenste kaart al in huis.

Welke wereldkaart zou bij jouw interieur passen?

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord