VIER X HIPPE ACCESSOIRES

4 hippe accessoires gemaakt van ongebruikelijke materialen

Kleding van plasticvezel, tassen van vrachtwagenzeil en sieraden gemaakt van lego: de vele initiatieven tot recycling hebben niet alleen een positieve invloed op het milieu, ze openen ook creatieve deuren om anders naar materialen te kijken en deze te gebruiken op een manier die niet direct voor de hand ligt. We geven 4 voorbeelden van hippe accessoires die vervaardigd zijn van materialen waar je in eerste instantie misschien vreemd van opkijkt.

Zonnebrillen gemaakt van bloemen en schelpen
Zonnebrillen met een houten frame zijn niets nieuws meer. Maar brillen waar bloemen en schelpen in verwerkt worden, zijn toch wel bijzonder te noemen. Het Amerikaanse Shwood gebruikt gedroogde bloemen uit de woestijn en verschillende soorten schelpen in de frames van haar zonne- en correctiebrillen. De bloemen en schelpen wordt gegoten in een natuurlijke mix van katoen en houtpulp (cellulose) dat als basis dient voor het frame. Shwood experimenteert met nog veel meer materialen en heeft bijvoorbeeld ook frames van cactus, dennenappels en steen in het assortiment.

Eetstokjes doen dienst als fruitschaal
Toen een in China wonende Amerikaan zich tijdens de lunch afvroeg hoeveel wegwerpeetstokjes er wel niet elk jaar in China op de afvalhoop belanden en hoeveel bomen en bamboebossen daarvoor gekapt moeten worden, was een idee geboren: het upcyclen van eetstokjes in woonaccessoires. Van fruitschalen tot zeepbakjes en tassen; alles in de webshop van Chopstick Art is gemaakt van gebruikte eetstokjes. Na het verzamelen van de eetstokjes bij restaurants, worden ze bij zeer hoge temperaturen gereinigd, soms geverfd en daarna gebruikt voor hun nieuwe doel.

Horloge met betonnen onderdelen
Ook voor luxe accessoires wordt met materialen geëxperimenteerd. Wat dacht je van een sjiek horloge gemaakt van geelgoud en keramiek, carbon, saffierglas, linnen of beton? Het high end Zwitserse horlogemerk Hublot houdt ervan buiten de gebaande paden te treden. In 2016 ontwierpen ze samen met de kunstenaar Tristan Eaton de Classic Fusion Aerofusion Concrete Jungle Watch. Dit horloge is een eerbetoon aan New York, de concrete jungle bij uitstek, en bevat beton! Voor degene met interesse wordt het helaas een lastige klus dit horloge te bemachtigen; er zijn er toentertijd maar vijftig van gemaakt. Ook het prijskaartje liegt er met een nieuwprijs van $ 19.500,- niet om. Op de site van Chrono24 zou je nog geluk kunnen hebben, hier worden zowel nieuwe als tweedehands Hublots aangeboden.

Hippe tas van ananas
Een stuk beter betaalbaar en misschien wel net zo leuk: een tas gemaakt van ananas! Of ananasbladeren om preciezer te zijn. Het Fins-Australische label TAIKKA maakt trendy tassen en accessoires van Pinatex. Dit van ananasbladeren gemaakte natuurlijke en duurzame materiaal is een goed alternatief voor leer. Het heeft zelfs dezelfde eigenschap als leer; het wordt steeds soepeler en zachter. Ideaal dus voor tassen, maar ook schoenen en zelfs autobekleding wordt van dit materiaal gemaakt. TAIKKA gebruikt naast Pinatex ook andere duurzame alternatieven voor leer, die zowel de Finse regen en sneeuw kunnen doorstaan als op de Australische stranden goed van pas komen.

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord