Ervaar ‘glamping’ op één van deze drie Nederlandse campings

Slapen op een luchtbed, buiten koken op een mini-gasstelletje en om de paar uur heen en weer lopen met een wc-rol onder de arm; lang niet iedereen wordt blij van het klassieke kampeerscenario. Maar het gevoel even dichtbij de natuur te leven – waar het in een hotel, of vakantiehuisje vaak aan ontbreekt – spreekt ook veel niet-kampeerders aan. Gelukkig is er tegenwoordig een middenweg: glamoreus kamperen, oftewel ‘glamping’.

Op de volgende drie Nederlandse campings kun je het natuurleven ervaren zonder te hoeven inleveren op comfort.

Kampari in Delfstrahuizen

Zin in een tripje naar Friesland? Bij Kampari in Delfstrahuizen geniet je op een comfortabele manier van de Friese natuur. Op deze camping staan vijf luxe safaritenten, die allemaal voorzien zijn van een kachel, goede bedden en eigen sanitair. Ook hebben alle tenten een houten veranda met fijne zitplekken en kun je een avondje ultiem ontspannen in de hottub die op het terrein staat. Wat de safaritenten extra leuk maakt, is dat ze allemaal een eigen thema hebben. Safaritent ‘Out of Africa’ is ingericht in koloniale stijl, ‘Kraanvogel’ in Aziatische stijl en ‘Toscane’ in Italiaanse stijl. ‘Titanic’ is de grootste tent, ingericht met blauwe accenten, en ‘On the beach’ wekt de indruk dat je je in een strandhuisje bevindt. Naast de vijf safaritenten, staat er op het terrein nog een romantische pipowagen en is er ruimte voor mensen die een eigen caravan of tent meenemen. Kampari bevindt zich vlakbij het Tjeukemeer, het grootste binnenwater van Friesland. Daarnaast is de camping een ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.

Camp Silver in Oosterend

Wil je graag vakantie vieren in een luxe caravan, zonder dat je deze zelf hoeft aan te schaffen? Dan kun je natuurlijk een caravan huren via sites als Camptoo, of BedAndWheels.  Bedenk echter dat je de caravan dan wel zelf moet ophalen en terugbrengen, en misschien moet je zelfs nog een trekhaak kopen – via een webwinkel als Rameder zo gebeurd, maar het is wel een extra stap.

Op Camp Silver, in het Texelse Oosterend, staat de caravan al voor je klaar. En niet zomaar een caravan; de Airstream caravans op deze camping doen niet onder voor luxe hotelkamers. Ze hebben vloerverwarming, airco, een loungebank, een flatscreen TV en een compleet ingerichte badkamer, en op het bed ligt beddengoed van 100% Egyptisch katoen. Bij één van de Airstreams hoort zelfs een privé-sauna. Ondanks al deze luxe blijft het mooiste kenmerk van kamperen bewaard: het ervaren van de natuur. Vanuit je caravan heb je een wijds uitzicht op de eendenkooi en de oude dijk.

Ecostay De Wildernis in Wilp

De Wildernis ligt tussen Deventer en Twello, grenzend aan de uiterwaarden van de IJssel. Voor een luxe kampeervakantie kun je hier terecht in vier verschillende ingerichte tenten: twee Amerikaanse tipi’s, een Mongoolse yurt en een sibley. In de tipi’s staan vier eenpersoonsbedden en er is een keukenhoekje met gasstel. Wat de tipi’s extra bijzonder maakt, is dat er een vuurtje in gestookt kan worden; de rook gaat via het rookgat bovenin naar buiten. In de kleurrijke yurt waan je je even op de Mongoolse steppe. De yurt heeft vijf slaapplekken – een tweepersoonsbed, twee eenpersoonsbedden en een eenpersoonsbedbank – en is voorzien van een gasstel, een koelkastje en een houtkachel. In de sibley, een punttent van canvas, staan vier eenpersoonsbedden en deze tent is gezellig ingericht met onder meer een warm vloerkleed en kleurrijke kussens. Rondom elke tent is veel ruimte, zodat je in alle privacy van de natuur kunt genieten. De Wildernis heeft ook plaats voor vakantiegangers met een eigen tent.

 

Pics by: Shutterstock Door Jay Ondreicka en Door Cory Rossnage

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie