Mijn allerlaatste zomer – Anne Bert

ALS van heel dichtbij uit het leven van Anne Bert. Het leven is helaas niet altijd zoals we het bedenken. Dit boek is er eentje die weinig intro nodig heeft. Prachtig om te lezen maar ook zeker om iets van te leren.

Aan het einde van een ongeneeslijke ziekte kan alleen de wetgeving ervoor zorgen dat wij, die allemaal specifieke gevallen zijn, gelijk zijn door ons de keuze te geven om niet te hoeven ondergaan wat wij diep in ons hart en bewustzijn onacceptabel vinden. De dood zelf is nooit onwaardig. Wat onwaardig is, is dat we de persoonlijke waarden van het individu niet respecteren.

– Anne Bert

Anne Bert is 57 als ze te horen krijgt dat ze ALS heeft. De verwoestende ziekte versteent haar in haar eigen lichaam en dwingt haar om na te denken over hoe ze haar laatste maanden vorm wil geven. Ze wil de tijd die haar rest ten volle leven, maar ze wil ook zelf over het einde beslissen. En dat kan niet in haar thuisland Frankrijk, waar euthanasie illegaal is. Dus besluit ze ver van huis, in België, afscheid te nemen.

Recensies:

“Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Een aanrader voor wie bang is voor dood en sterven”. – Manu Keirse

” De hele vliegreis van Dubai naar Nederland heb ik gelezen. Ik kon niet stoppen”. – Angelique Vlieg voor ShopaholiekMama

ISBN 978 94 014 5373 8 | Paperback | 128 blz. |
€ 14,99 | vanaf 22 juni verkrijgbaar. Je koopt het boek o.a. hier.

Het verslag van haar laatste maanden is niet alleen een aangrijpend boek over ziekte en dood, maar bovenal een indrukwekkende ode aan de schoonheid van het leven. Mijn allerlaatste zomer haalde postuum de bestsellerlijsten in Frankrijk en wist het hart van vele tienduizenden lezers te raken.

 

Headerpic: Maksim Toome via Shutterstock

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie