De keukens van de Middelandse zee: olijfolie knoflook en …

De keukens

Het warme weer nodigt ook uit om Mediterraans te koken!

Zonnige recepten uit Spanje, Frankrijk en Italië. Nou! Dat zijn toch mijn favoriete landen als het om eten gaat! Heerlijke, uitnodigende gerechten waarin zon en smaak centraal staan. Zeker nu in Nederland ook de warmere dagen zijn aangebroken, wordt je op een bepaalde manier uitgenodigd om Mediterraans te koken. Basilicum, oregano en andere specerijen lijken wel extra aan te trekken. En alleen al van de geur ga je watertanden.

De keukens van de Middellandse Zee toont aan de hand van verhalen, recepten en schitterende fotografie de culinaire en veelzijdige erfenis van de Grieken, Romeinen, Arabieren en Vikingen. De liefde voor olijfolie, knoflook, ansjovis, pepertjes, verse kruiden en seizoensgroenten zorgt voor geurige keukens. Het is de smaak van West-Italië, Zuid-Frankrijk en Oost- Spanje die je onder andere de perfecte pesto, de beste bouillabaisse en de puurste paella brengt.

De keukens van de Middellandse Zee schotelt je verrukkelijke, maakbare gerechten voor. Het plezier van samen delen en lekker genieten staat voorop. Snacken noemen wij dat ook wel eens, wij houden ervan op een vrijdag, zaterdag of zondag middag.

 

RECENSIES:

‘ Alsof ik in Italië aan het Gardameer zit. Bij het zien van al die prachtige foto’s in het boek krijg ik al honger. Laat de zomer maar komen, ik kijk nu al uit naar urenlang tafelen’. Het boek is serieus een sieraad voor in je keuken en nodigt echt uit tot koken.  Van de meest simpele hapjes tot een decadent 5-gangenmenu, alles staat erin en alles wordt duidelijk uitgelegd. En had ik al gezegd dat de foto’s zo prachtig waren? Ja he?!…. Prachtig kado om te kopen voor jezelf of om te geven’. Angelique Vlieg voor ShopaholiekMama

Je besteld het boek o.a. bij Bol.com

Auteur: Lucio Galetto & David Dale, ISBN: 978900058779 € 35,- via SPECTRUM uitgevers.

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie