Voer voor vrienden! Voor wie kook jij?

Eten met vrienden is toch iets wat ik het allerliefste doe. Lekker wijntje erbij, goede gesprekken en vooral heel veel lachen. Recepten genoeg in dit boek Voer voor vrienden: allemaal even lekker. De meeste hapjes doen het al goed bij de borrel. En als je net zo’n ster in koken bent als ik, zorg je gewoon voor een lekkere plank met borrelhapjes en wat gerechten  uit dit boek, die je al van te voren hebt klaargemaakt. Zo heb je zelf ook nog wat aan je gezellige avondje. Dit boek doet het overigens ook heel goed als kado! En wie weet wordt jij dan wel uitgenodigd 🙂

Samen om de tafel, schalen vol eten, flessen die rondgaan, verhalen, grappen en zielenroerselen die worden gedeeld: daar worden we gelukkig van! Maar hoe geef je een etentje waarbij je als kok kan delen in de feestvreugde? Hoe zorg je ervoor dat je klaar bent als de bel gaat, dat de wijn koud ligt, de borrelhap klaarstaat, de keuken is gepoetst en jij zelf ook?

In Voer voor vrienden heeft Eva Posthuma de Boer haar liefste, beproefde menu’s voor zulke gelukzalige, stressvrije etentjes verzameld. Ze maakte ze voor vrienden, familie, buren, collega’s en voor de bezoekers van haar underground restaurant Chez PdeB. Borrel, voor, hoofd, na, voor alle jaargetijden viergangenmenu’s met gerechten uit alle windstreken. De verhoudingen tussen vlees, vis, groentes en koolhydraten zijn goed gebalanceerd, waardoor alles bij elkaar nooit te zwaar is. Voor elk seizoen is er een geheel vegetarisch menu opgenomen waarvan zelfs de meest verstokte vleeseters blij worden. En bij elk menu staat een planning om de kookvreugde te vergroten. Als je die aanhoudt, kan er niets mis gaan, en is het eten zo goed als klaar als het feest begint!

RECENSIES:

‘ Ik ga gelijk een avondje met wat bevriende stellen organiseren, wat een tof boek! Er zijn veel recepten die ik ga uitproberen’. Ester Kiers voor ShopaholiekMama

‘Eva kan heel goed koken, dan kan je ook wel zien.’ Frank Lammers

‘Een heerlijk kookboek vol fijne recepten.’ Culy.nl

‘Ook verdient de styling van Voer voor Vrienden alle lof: eindelijk eens geen boek vol zogenaamd nonchalant naast het bord gevallen granaatappelpitjes, maar gewoon smakelijke foto’s van gerechten die er allemaal lekker maar tegelijkertijd zo niet-bedreigend uitzien dat je direct zin krijgt om elke week een etentje te geven. Dat lijkt me dan ook een uitstekend voornemen – net als minder vlees eten en vooral: dit boek kopen.’ Radar Magazine

 

ISBN:9789000358410,  € 24,99, SPECTRUM. O.

Coverphoto: Shutterstock

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie