Qigong: Op zoek naar jezelf;)

Durf jij jezelf bloot te geven tijdens een sessie Qigong?

Gezellig een dagje met vriendinnen op stap, dat is wat er op het programma stond. Qigong, geen idee wat het was. Maar op zich ben ik altijd voor alles in, zolang het maar gezellig is met elkaar. Eens in de zoveel tijd komen we met vriendinnen bij elkaar. Een leuke groep meiden die ontstaan is doordat onze kinderen naar dezelfde lagere school gingen. Elke dag elkaar zien, wachtend op onze kinderen, heeft deze hechte vriendschap tot stand gebracht. Het is nu niet meer elke dag, kleine kinderen worden namelijk groot, maar we proberen alsnog elkaar zo’n vier keer per jaar te treffen. Het kan een dag zijn, een korte vakantie of gewoon gezellig een avondje borrelen en een hapje eten. Zo kwam het ervan dat we gezamenlijk een sessie Qigong gingen doen, omdat 1 van ons dit dagelijks uitoefent en ons graag wilde laten voelen wat het voor je kan betekenen.

Voor mij een lastige, ik sport veel en wil graag altijd actie. Ik heb al eerder sessie yoga, hot yoga en andere vormen van meditatie gedaan, maar op een of ander manier kan ik er nooit rust in vinden. Ik kan niet die knop in mijn hoofd uitschakelen van wat ik nog allemaal moet en zou kunnen doen. Wel kan ik me volledig ontspannen, maar dan moet ik vooraf niet dat stressgevoel hebben. Maar Qigong, nee dat had ik nog nooit gedaan en wilde wel eens weten wat dit is. Te meer omdat het heel veel goeds heeft gebracht bij onze vriendin.

Wat is Qigong? Qigong is een Chinese bewegingsleer. De eenvoudige en sierlijke bewegingen stimuleren de doorstroom van energie, zorgen voor rust in je hoofd en versterken lichaam en geest. Qigong zou goed zijn voor je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en concentratie. Het brengt je energie in balans en versterkt je immuunsysteem. Wat met name belangrijk is bij Qigong is dat het je leert evenwichtiger met je emoties om te gaan: het brengt je verdieping en persoonlijke ontwikkeling. Het kan zijn dat wanneer je dit vaker uitoefent, er heel veel emotie uit moet komen voor je in evenwicht kan komen. De vraag is dan ook: wil je dit in bijzijn van bekenden doen of doe je dit liever alleen? Ik kan me namelijk wel voorstellen dat iedereen er wel eens behoefte aan heeft (in mijn geval het liefst in een onbekende omgeving) helemaal tot zichzelf te komen, jezelf terug te vinden na een mindere periode en er weer helemaal vol energie uit te komen.

Voor mij was de sessie die ik heb mee mogen maken meer een gezellig samen zijn. Ik denk dat het voor mij beter zou zijn als er een 1 op 1 sessie zou bestaan of maximaal bijvoorbeeld met vier personen. We waren nu wel zeker met 20 dames en dat is te veel onrust. Ik kwam wel in een volledige relaxte vorm, maar was nog steeds te veel afgeleid door de vogels, een zoemende bij en alle andere ervaringen.

Maar voor diegenen die willen ontstressen, die het lichaam in balans willen krijgen, die fysiek en mentaal willen groeien, controle willen krijgen over een juiste manier van ademhaling en meditatie, lichamelijk gezond willen zijn, is op deze manier mediteren zeker een aanrader. Je krijgt er, als je het goed doet rust, energie, een betere lichaamshouding en een betere ademhaling van. Het laat je bewuster worden van het nu! Natuurlijk geloof ik erin, maar ik moet een rustmoment creëren om dit beter te kunnen ervaren.

Voor iedereen die hier meer over wilt lezen, google naar Therese Godthelp. Therese geeft ook workshops, zelfs helemaal op Ibiza en als je met een grotere groep bent, is zij ook bereid jullie kant op te komen.

Succes!

Qigong

Qigong

Qigong

Qigong

Qigong

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord