Vitaminen: Ananas-smoothie

Ook in de winter o zo belangrijk: Ananas vol met vitaminen

Ananas, tegenwoordig fruit dat je overal kunt kopen. Ik herinner me nog wel de tijd dat een ananas heel bijzonder was. Maar gelukkig is dat al lang geleden en kunnen we in principe elke dag ananas eten. Misschien is dat iets overdreven, maar ik vind het wel een heerlijke vrucht die ik elke dag zou kunnen eten. Ananas vol met vitamine A en C geeft je ook wat extra’s om je te beschermen tegen allerlei rondvliegende virussen!

De smoothie heb ik deze keer heel eenvoudig gehouden, deze smoothie bestaat slechts alleen uit ananas, limoen en kokosmelk. Limoen geeft een beetje een zure, frisse toevoeging aan de smoothie. Pas op dat je niet teveel limoen toevoegt, anders wordt het snel te zuur! De kokosmelk houdt de smoothie een beetje stroperig, maar dat mag juist wel in de winter. Eenvoudig dus, ananas en limoen in de blender en langzaam de kokosmelk toevoegen. En klaar is deze heerlijke, simpele smoothie vol met vitaminen.

Even nog een paar goede eigenschappen van Ananas op een rijtje:

  1. Ananas draagt bij aan het aansterken van de botten
  2. Ananas is goed voor het tandvlees
  3. Ananas vermindert risico op huidveroudering
  4. Ananas heeft een ontstekingsremmende werking
  5. Ananas draagt bij in de spijsvertering

Genoeg redenen om dus snel zo’n lekkere ananas-smoothie te maken boordevol vitaminen! Meer smoothie-ideeen kun je terugvinden in “Slow”.

Succes!

 

Vitaminen
Ananas, limoen, cocosmelk: super vitaminen bom!

 

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord