Kna(p)b Gemaksbeleggen: Een Makkie!

Zonder teveel inspanning toch harder sparen dan normaal!

Gemaksbeleggen is werkelijk een makkie! Terwijl ik gewoon aan het werk ben en mijn leven verder gaat met de dagelijks beslommeringen, ben ik toch stiekem aan het sparen. Hoe grappig is dat? Nu met de huidige spaarrente van bijna 0%, vind ik dit toch wel een hele leuke bijkomstigheid.

Eigenlijk als ik wel eens kritisch naar mijn man luister, laat ik ook wel het en ander liggen door al dat werk. Hij heeft gelijk! Ik richt mij nu eenmaal sneller op de dingen die leuk zijn en energie opleveren, dan dat ik in de kou de Annabellen in de tuin moet gaan knippen;)! Maar ja heeft iedereen dat niet een beetje? En dat is nou het mooie aan Gemaksbeleggen bij Knab, je hoeft er niet veel aandacht aan te besteden, het gaat allemaal van zelf.

Ik heb gekozen voor twee portefeuilles en heb zojuist nog een derde inleg gedaan. Je kunt kiezen voor een kant-en-klaar pakket van zeer defensief tot zeer offensief. Nu ik heb er dus echt niet zoveel kaas van gegeten, maar je ziet dat door alle onzekerheden in de wereld de meer defensieve pakketten meer op leveren dan de meer offensieve pakketten. Dat heb ik dan helaas niet zo goed gedaan, want ik dacht juist ‘ik ga er vol in’!

De experts hadden dit wel een beetje voorspeld. De markten houden niet van onzekerheid, en de komende maanden zal er nog veel onzekerheid zijn, wat gaat Trump precies doen, hoe komt zijn regering eruit te zien, etc etc. Veel beweeglijke markten de komende tijd, maar zodra zijn beleid duidelijk is, zal het wel weer wat stabieler worden. Er was toch hier en daar een paniekreactie na de winstuitslag van Trump, net zoals bij Brexit. Zodra de onzekerheid weg was en duidelijk was wie er was gekozen, en waarschijnlijk ook naar aanleiding van zijn overwinningsspeech die, heel on-Trumps, beheerst was, ebde de paniek weg en herstelden de markten zich. Beleggers houden niet van onzekerheid.

Ik heb niet mijn focus om continue te kopen en verkopen, ik heb liever wat balans in het leven;). Daarom Gemaksbeleggen, je zet wat geld in, en dit kan van 10 euro tot zoveel je zelf wilt, en je laat de economie de rest doen. Voor mij is beleggen dus iets voor de lange termijn.

De afgelopen week kon je bij Knab ook chatten! Dat was grappig, on-line advies vragen wat je moet doen. Het stelt je ook een beetje gerust en geeft vertrouwen in dat wat je doet. Op dit moment hebben mijn beleggingen helaas nog niet veel opgebracht, ik denk ook dat de timing niet zo lekker is met de Brexit en de Amerikaanse verkiezingen. Van de andere kant kan het ook veel uitdagingen bieden.

Voorlopig gaan we nog twee maanden door en nu maar afwachten wat mijn derde portefeuille gaat doen, ik heb dus ingezet op wat meer zekerheid.  We gaan het zien;)!

Ook interesse in Gemaksbeleggen bij Knab? Google dan naar Gemaksbeleggen Zonder ‘pressure’ zullen zij je alles uitleggen over deze manieren van sparen en beleggen tegelijk!

Succes!

knab4
Gemaksbeleggen met Knab

 

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie