Affiliatelinkjes tijdrovend?: Probeer LinkPizza

Vind jij het ook zo irritant om linkjes te maken?

Zanox, Affiliate4You, Bol.com, Wehkamp, en zo kan ik nog wel even doorgaan, hebben allemaal hun eigen affiliateprogramma. Eigenlijk hebben alle grote concerns en zelfs veel kleine webshops inmiddels het gemak ontdekt van affiliate-marketing. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn gek op ons bloggers. Helaas word ik gek van al die programma’s en zie ik door de bomen het bos niet meer. Kan dat niet makkelijker? Tuurlijk! Het antwoord is LinkPizza.

Wij bloggers, ik praat over alle Shopaholieks, vinden linkjes maken gewoon heel irritant en vooral tijdrovend. Zeker voor wat het oplevert, want laten we eerlijk zijn: die tijd is wel een beetje voorbij, uitzonderingen daar gelaten want sommige harken echt wat centjes binnen op deze manier. Maar om nou al die linkjes zomaar te plaatsen zonder affiliate-link erin is natuurlijk ook zonde, dat snap ik ook nog wel.

linkpizza bespaart tijd.

Ik had affiliate eerlijk gezegd een beetje opgegeven toen ik al een hele tijd geleden in contact kwam met Linkpizza, die toen nog net in de kinderschoentjes stond. Eigenlijk was het vooral het enthousiasme en de vastberadenheid van de mensen achter Linkpizza die mij over de streep trokken. Ik heb nou eenmaal een zwak voor mensen met een passie, die geloven in wat ze doen. En eerlijk gezegd: wat ze zeiden was eigenlijk te mooi om waar te zien: alle linkjes zouden automatisch vervangen worden voor een affiliate-link: nou! mij hadden ze.  Even op een rijtje wat de voordelen zijn:

  • één partij voor alle affiliate-netkwerken
  • enorm tijdsbesparend
  • alle links worden automatisch affiliate-links
  • inkomsten op alle links 
  • je bent ook toegelaten bij netwerken waar je misschien geweigerd was 🙂
  • niet meer zoeken bij welk affiliate-netwerk de webshop hoort
  • zoek in het dashboard naar een artikel en je ziet in één opslag welke shop je kunt gebruiken als affiliate-link
  • geen gepruts meer met HTML
  • alles in één overzichtelijk dashboard
  • één contactpunt en snel antwoord… er zijn netwerken waar ik nog nooit antwoord heb gekregen.

Wij plaatsen 4 blogs per dag op verschillende sites, met daarin een aantal affiliatelinks. Je snapt…. daar ging veel tijd in zitten. En aangezien onze niche kidsfashion is, zijn de links wel echt relevant, want onze lezers willen natuurlijk graag weten waar al dat leuks voor hun kindjes kan worden geshopt. Het kwam regelmatig voor dat ik het te omslachtig vond om in te loggen bij alle verschillende website, linkjes te maken en die vervolgens weer in mijn blogposts te plakken en dan dacht… pff.. wat een gedoe. Soms was ik dan mijn wachtwoorden kwijt en was ik er alweer klaar mee. Ik denk dat dit voor veel bloggers herkenbaar is. Tel daarbij op dat ik sommige affiliatenetwerken ook best lastig werken vind en html ook niet echt aan mij besteed is. Dus ik was en ben enorm blij met LinkPizza. Het scheelt mij enorm veel tijd. Het enige wat ik hoef te doen is de url in de link plakken en klaar is Shopaholiek. Ik hoef niet meer te kijken bij welk programma de webshop zit en ik hoef al helemaal geen ingewikkelde fratsen uit te halen om een werkende affiliate-link te krijgen. Halleluja! Affilatiemarketing is saved bij LinkPizza.  Dit is de enige manier om er qua affiliate nog uit te halen wat er in zit en elke link wordt omgezet in een affiliatelink, zonder gedoe. Kan het nog simpeler?

Monetized_description_nl

Dat is 20% van mijn inkomsten “betaal” aan LinkPizza vind ik prima. Logisch dat zij ook een stukje van de pizza willen toch?!. Zij de lasten en ik de lusten :).

Screen Shot 2016-05-23 at 16.45.31

Bijkomend voordeel van LinkPizza vind ik zelf ook het gebruiksvriendelijke dashboard, waarin ik precies kan zien hoeveel mensen ik naar een webshop heb gebracht, hoeveel verkopen er uit een link zijn gekomen, en hoeveel mensen er sowieso geklikt hebben op de links. Handige informatie voor je opdrachtgevers!

Screen Shot 2016-05-23 at 17.06.05

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

One Comment on “Affiliatelinkjes tijdrovend?: Probeer LinkPizza”

Geef een antwoord