I love SUPERFOOD SMOOTHIES!

Fantastisch superfood smoothie-boek met inspirerende combinaties

Superfoodsmoothies zijn supersnel gemaakt en zitten vol vitaminen, mineralen, antioxidanten en talrijke andere stoffen met gezondheidsvoordelen. Na het lezen van dit geweldige boek “I Love Superfood Smoothies” ben ik eerst naar de supermarkt gegaan en heb wat extra ingrediënten in huis gehaald om altijd paraat te staan een superfoodsmoothie te kunnen maken. De Superfoods die je bij deze smoothies toevoegt zijn een waardevolle aanvulling, omdat zij nog eens een extra hoeveelheid aan voedingsstoffen en antioxidanten bevatten. De voornaamste reden om Superfoods toe te voegen, is omdat vaak onze dagelijkse voeding zo bewerkt is, dat het nauwelijks nog genoeg voedingswaarde heeft. Heel belangrijk dus!

Om je een idee te geven waar de meeste pesticiden in zitten, denk aan appels, selderij, zoete paprika, aardbeien, nectarines, druiven, spinazie etc. Maar er zijn ook groeten en fruitsoorten die minder pesticiden bevatten zoals ananas, avocado, mango, kiwi, kanteloep, banaan, zoete aardappel, watermeloen en paddenstoelen. Probeer bij het kopen zoveel mogelijk seizoensgebonden groenten en fruit te pakken, deze hebben meer voedingswaarde.

Een aantal tips, maar misschien ook bekend bij jullie:

– Vruchtensap, water, notenmelk en cocosmelk kunnen je smoothie dunner maken wanneer je daar behoeft aan hebt;

– Dadels, kokosolie, avocado, banaan, baobab, appel, incabessen, hennepzaad, chiazaad maken je smoothie dikker;

– Avocado, banaan, kokosnoot (vers), mango, ongebrande cashewnoten, notenmelk of rijstemelk maken je smoothie romiger;

– Als je de smoothie te zoet vindt, kun je limoen of citroen toevoegen;

– Proef je smoothie altijd vooraf, drink de smoothie ook zo snel mogelijk op. Bewaren kan wel, alleen in een afgesloten beker in de koelkast, maar niet langer dan 2 tot 3 dagen.

Het superfood-smoothieboek bevat smoothies die goed zijn voor algehele gezondheid, ontgiften, je energie geven, rekening houden met verschillende lichaamstypen, rekening houden met verschillende levensfasen en groen en voedzaam zijn.

Deze keer koos ik voor een detox smoothie ofwel ontgiften. In het boek noemen ze deze de “Liver Relieve”. Deze smoothie stimuleert de lever tot het produceren van gal. Gal zorgt weer voor de vertering van vetten, hiermee houd je de darmen schoon! De vitamine C in de kiwi is nodig voor de productie van collageen en dat je huid sterk, soepel en jong! Een echte “Super” smoothie dus!

Goed, wat heb je voor deze smoothie nodig: 3 appels (liefst Golden Delicious), 2 bananen, 2 kiwi’s, 4 gedroogde vijgen, 6 dadels, 1,5 kop munt, 1 eetlepel gerstegraspoxeder, 1 kop paardenbloemblad (te koop via de drogist on-line), 1 kop water (eventueel meer als je de smoothie vloeibaarder wilt). Dit alles gaat in de blender en klaar is jouw smoothie!

Het superfoodsmoothieboek is te koop via SUPERFOOD SMOOTHIES en via BOL.COM.

Ook zijn er super gezonde tips te vinden op HEALTHY NEWS.

Succes!

2006-04-30 20.57.07

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie