De doorstart;)

Na vakantie het sporten weer oppakken!

Na een week vakantie in de sneeuw en een operatie erachter aan, heb ik het sporten weer heerlijk opgepakt. Het spijt me, ik kan het gewoon niet laten en voel me altijd zo’n stuk beter erna. Hieronder lees je niet alleen mijn ervaring van het hebben van een goede conditie, maar ook een lekker recept om een energieke dag mee tegemoet te gaan.

Mijn conditie: op onze skivakantie moest ik er wel om glimlachen. We gingen op de dag van aankomst onze skies vast naar het depot brengen. Skies op je nek, schoenen in je hand, echt een gemakkelijk pose is het niet, kan ik jullie vertellen. Maar hup, daar gingen we. Halverwege de straat keek ik even om en echt ik moest gewoon op ze wachten. Mijn conditie is op dit moment zo lekker dat ik zo die berg op liep.

Maar niet alleen die berg, ik ben namelijk kort geleden geopereerd. Ik zag erg op tegen de narcose, maar nadat ik wakker was geworden, leek het of ik de hele wereld aan kon. Ik dacht alleen maar, ik wil naar huis, maar moest nog even een paar uurtjes blijven.

Al met al sporten is dus nog zo slecht niet. Een goede conditie hebben, herstelt je lichaam ten alle tijden op een moment dat je een terugslag hebt of wanneer je even aan moet zetten.

Velen sporten om af te slanken en meestal voor een korte periode, waarna de handdoek weer in de ring gegooid wordt. Daarna geven ze zich dan over aan allerlei diëten. Hopeloze acties waarbij ik dan denk, begin bij het begin, ga meer bewegen. De combinatie van goede, gezonde voeding en bewegen ofwel sporten is naar mijn idee de manier om je lekker in je vel te voelen en werken aan je algehele conditie.

Natuurlijk als sport en health fanaat lees ik het allemaal wel. Zag laatst het 24-uurs dieet en dacht wat bereik je daar dan mee? Veel mensen gaan detoxen ofwel het lichaam reinigen. Ze voelen zich vaak dagen lang niet lekker (want alle rotzooi moet eruit), sterven van de honger en na een week als het erop zit, trakteren ze zichzelf en zit alles er weer aan. Overigens, ik zeg niet dat detox slecht is, zeker niet, maar je moet er wel bewust mee omgaan en duidelijk voor kiezen.

Ik kan niet ontkennen dat ik er helemaal niets aan doe. Ik ben me er altijd van bewust wat ik eet en echt ik ontzeg me heus niet eens keer patatjes, een lekker taartje of een goed glas wijn. Bijvoorbeeld vanmorgen wist ik dat ik zou gaan sporten en begin ik wel met een goede basis die niet te zwaar is. Een basis waar je wel 1,5 uur op kan trainen. Ik stel mijn eigen muesli samen. Bij de meeste supermarkten op de speciale afdeling waar ze suikervrij etc. ook verkopen, staan de Superfoods. Ik ben gek op de kant-en-klare muesli-mixen van Dorset. Deze mix vul ik aan met lijnzaad, kokos voor de zoete smaak, hazelnoten (deze vermaal ik graag tot kleinere brokjes), zonnebloempitten en gedroogd fruit (ook voor de zoete touch) zoals pruimen, abrikozen of vijgen (rijk aan kalium). Aangemaakt met magere kwark en je bent klaar voor de start hetzij om naar je werk te gaan of te gaan sporten.

2006-04-15 14.34.01

 

2006-04-18 18.18.29

 

Tussen de middag heb ik een salade gegeten met een lekkere smoothie van Gember, geperste Sinaasappel, limoensap en wortel. Deze smoothie is heerlijk fris, vol met extra vitaminen en stimuleert de stoelgang;). Oh ja, ik laat de koolhydraten zo veel mogelijk staan, ik eet ze wel, je hebt ze nodig, maar ik eet ze wel met mate;).

Ik heb heerlijk mijn benen getraind @Yousportz en voel me weer een beter mens. Vanavond lekker eten bij mijn vriendinnen die heel de dag al in de keuken staan. Ik ga ervan genieten.

 

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie