Een dagje Hellendoorn… nu omgetoverd tot Heksendoorn.

Hellendoorn à Heksendoorn!

Tijdens Heksendoorn ligt Avonturenpark Hellendoorn bezaaid met pompoenen en     Lego Griezelgrot.pngbezems en er zijn leuke en spannende extra’s voor jong en oud. Alleen tijdensHeksendoorn kunnen dappere bezoekers de Griezel Grot betreden, een super spannend ondergronds spookhuis met smalle gangetjes, donkere ruimtes, griezels, enge dieren… kun jij snel de uitgang vinden?

Het was de hele week al een gespannen sfeer want ik had mijn meiden verteld dat we het weekend naar Helledoorn zouden gaan.

Hellendoorn?? Vroeg mijn oudste dochter Zenne (bijna 7 jaar), wat is dat nou weer? Nou gewoon een soort Efteling, met heel veel attracties. En bovendien is er nu een heel speciaal thema met heksen, monsters en griezels! “Waaaahhh yesssss” riep mijn jongste dochter Julie (5 jaar), daar wil ik naar toe!

We arriveerden rond het middaguur op het attractiepark in het mooie oosten van ons land. De ingang was snel gevonden en mijn meisjes hielden het niet meer van de spanning! “Kom pap, een beetje opschieten ja!”

We konden direct doorlopen bij de ingang, en daar stonden we dan… gaan we links of gaan we rechtsaf? Rechtsaf had de voorkeur want in de verte zagen ze van alles in de hoogte door de bomen roetsjen, gepaard met gegil en gejuich. Daar moesten we dus maar meteen naar toe! We liepen nog geen minuut of stuitte al op een reusachtige zweefmolen in de vorm van een paddenstoel die ook nog eens de hoogte in schoot tijdens het draaien. Aaaah pap, daar moet ik gewoon in.Terwijl Zenne tot grote hoogtes zwierde, zagen Julie en ik de volgende attractie al! De wild waterbaan!! Deze attractie lag vlag achter de zweefmolen en het zag er naar uit dat we zo konden doorlopen. Wat een feest, we zagen de boomstammen door de waterbanen glijden en van boven naar beneden roetsjen. Gelukkig heb ik 2 enorme stoere meiden die alles durven dus voor we het wisten zaten wij ook in zo’n boomstam!De wildwaterbaan stond meteen met stip op 1 van alle attracties waar ze ooooit in hadden gezeten!

Nou, op naar de Griezelgrot! Ik dacht dat ze daar hun hand niet voor om zouden draaien, maar dat ging toch even net wat anders dan gedacht. Dit was nog een beetje te spannend voor ze en dus gingen we door naar de volgende attractie, maar niet zonder even met Hortensia op de foto te gaan! Via de lange paarse glijbaan met matjes naar de vliegende olifantjes, en weer door naar .. De Dondersteen! Een achtbaan uit het stenen tijdperk! Niet omdat ie zo oud was, maar omdat de aankleding geen twijfel overliet. In een soort dyno sfeer scheurde deze achtbaan in strakke bochten en krullen en deed zijn naam eer aan.

Aan twee armen werd ik letterlijk door de poort gesleurd waarna de meiden het op een rennen zette naar de wachtrij waar we ook hier meteen konden instappen!
Uiteindelijk hebben we maar liefst 4 rondjes Dondersteen gedaan, nog leuker dan de wildwaterbaan vonden de meiden!

De Kalimantan, de grote speeltuin en als laatste het schip, nu hadden we alles gehad en gezien, tijd om weer naar huis te gaan.

We hadden geluk met het weer en ook de toegankelijkheid van de attracties was subliem. Hellendoorn is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld de Efteling, maar zeker niet minder leuk. Alles is goed en snel bereikbaar. De medewerkers zijn bijzonder attent en vriendelijk en vinden het nooit een probleem om je even rustig te woord te staan of om een kletspraatje te maken met je kinderen. Dit was opvallend gewoon, en hierdoor gaf het een heel persoonlijk tintje. Alles in het park is ook perfect geregeld en erg schoon. Al met al een groot succes, garantie voor een weder bezoek en dus een absolute aanrader.

Groetjes, Martijn

Is een dagje griezelen niet genoeg voor jou? Kom dan lekker lang griezelen in het donker op zaterdag 17, 24 of 31 oktober 2015. Het park is dan extra lang geopend. De attracties sluiten om 20:00 uur. Op 31 oktober wordt de avond afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow om 20:15 uur*. Dreumesland sluit om 18:30 uur en de Wild Waterval sluit rond 18:30 uur i.v.m. de opbouw van de vuurwerkshow.

Check voor meer info de website: www.avondturenpark.nl

Daar gaan we dan. De meiden vinden het best spannend allemaal
Daar gaan we dan. De meiden vinden het best spannend allemaal
IMG_2050 kopie
Heksendoorn…. toch best wel eng…
IMG_2075
Mogen we jullie even voorstellen aan onze mannelijke blogger: Martijn. En sorry dames. Hij is gelukkig getrouwd 🙂
IMG_2041
Whaaa…. spannend!
Eerst maar een rondje in de olifant
Eerst maar een rondje in de olifant
IMG_2072
Donderstenen…. letterlijk & figuurlijk 🙂
IMG_2082
De decoratie is echt zo mooi
IMG_2093
De heksen zitten zelfs in de bomen
IMG_2097
Of ze het naar hun zin hadden: check de lachende gezichtjes 🙂
IMG_2104
Thanks Heksendoorn. We hebben genoten!

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie