Drie-en-veertig ofwel Quaranta y tres

43

Licor 43 presenteert twee dessertrecepten voor de feestdagen

Licor 43 is bij mij en mijn vriendinnen een vast gegeven. Bijna elk gezellig avondje eindigt met een lege fles! Waarom? Omdat het gewoon echt lekker is. Gezellig natafelen en dan zo’n lekker glaasje erbij. Het is echt genieten en maakt het moment extra bijzonder. Maar kijk wat ik tegenkwam, een geweldig idee voor ons volgende samen zijn! Dessert recepten met deze fantastische likeur!

Spaanse gezelligheid: sobremesa

De winterse decembermaand staat in het teken van samenzijn en gezelligheid. De Spanjaarden zijn expert op dit gebied en hebben dan ook een onvertaalbaar concept wat nog het meest op het Nederlandse natafelen lijkt: sobremesa, de tijd die je na afloop van de lunch of het diner nog aan tafel doorbrengt met jouw eetgezelschap. Uiteraard druk pratend en vaak vergezeld door een digestief. En om het einde van het diner, het natafelen of de sobremesa tijdens Sinterkerst, Kerstmis, je verjaardag of het jaareinde nóg wat specialer te maken presenteert Licor 43 deze maand twee feestelijke dessertrecepten. Met de Rocky Road 43 met marshmallows of de Stoofpeertjes 43 haal je tijdens de koude winterdagen letterlijk de Spaanse zon in huis. Twee (makkelijke) klassiekers in een Spaans jasje waarmee een succesvolle afsluiter van de lunch, de brunch of het diner gegarandeerd is.

Stoofpeertjes 43

Een Oudhollands dessert volgens grootmoeders recept, mét een Spaanse twist. Naast Gieser Wildeman peren, rode port en Licor 43 is voor dit recept honing, verse kaneel, steranijs, kruidnagel en kaneelijs nodig. De peren gaan geschild in een grote kookpan (onderkantje eraf voor de balans) en sudderen één uur in een mengsel van port, Licor 43, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagel. Vervolgens worden de peren uit het mengsel gehaald, zodat van het mengsel met toevoeging van de honing een stroperige saus gemaakt kan worden. Peertjes overgieten met de saus en serveren met een bolletje kaneelijs. Klaar is jouw dessert voor de feestdagen, geniet ervan!

Ingrediënten Stoofpeertjes 43  (5-10 personen)

 • –          10 Gieser Wildeman peren
 • –          500 ml rode port
 • –          300 ml Licor 43 Original
 • –          150 ml honing
 • –          3 kaneelstokjes
 • –          2 steranijs
 • –          5 kruidnagels
 • –          1 bak kaneelijs

Rocky Road 43

Met marshmallows en chocolade is de Rocky Road 43 een ultiem feestdagenrecept. Hij wordt bereid in een bakvorm en de ingredienten bestaan uit pure chocolade, (mini-) marshmallows, ongezouten macademia noten, cranberries, pistache nootjes, gemalen kokos en Licor 43. De Licor 43 roer je door de au bain-marie gesmolten chocolade, waarna je al de andere ingrediënten ook toevoegt. Het geheel gaat in een bakvorm en moet twee uur stijven in de koelkast – easy as that!  Dat wordt een heerlijk lange en vooral zoete sobremesa.

Ingrediënten Rocky Road 43

 • –          400 g pure chocolade
 • –          200 g mini marshmallows
 • –          110 g ongezouten macademia noten
 • –          100 g gedroogde cranberries
 • –          60 g ongezouten pistachenootjes
 • –          35 g gemalen kokos
 • –          60 ml Licor 43

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie