Vegetarisch eten: modegril of serieus

Vegetarisch eten

Eten jullie wel eens vegetarisch?

Onlangs was ik op de beurs Gastvrij in Rotterdam die jaarlijks hier gehouden wordt. Het is een horecabeurs waar je al het nieuwe kunt ontdekken op het gebied van eten. Ook worden er veel kookdemonstraties gehouden en kun je natuurlijk van alles proeven. Wat mij opviel dat er dit jaar heel veel vegetarisch eten werd aangeboden. Is dit zo hot en happening of is het gewoon een modegril?

Zelf heb ik het gevoel dat het echt in opkomst is. De vegetarische winkels stampen uit de grond, zoals de vegetarische slager in Rotterdam. En het aparte is dat wanneer je het proeft, is het echt niet vies. Of beter gezegd, het smaakt soms echt naar vlees en is het niet van echt te onderscheiden.

Mijn man is jager, dat brengt met zich mee dat wij niet regelmatig vegetarisch eten. Toch is onze vleesbehoefte, de porties, steeds minder aan het worden. Ikzelf kan ook makkelijk vlees overslaan, omdat ik vind dat het vaak zwaar op de maag ligt. Misschien hoort dat bij mijn leeftijd of misschien verandert mijn eetstijl. Kortom ik vind een dagje niet helemaal niet verkeerd.

Laatst heb ik een heerlijke salade gemaakt met vegetarische blokjes van Boon erin verwerkt voor een knapperige bite. Ik had de blokjes even aangebraden met wat peper en zout en vervolgens over de salade verdeeld. Het was echt lekker en ik had erna dus geen vol gevoel.

Ik ben benieuwd of jullie van vegetarisch eten houden?

X

vegetarisch eten

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie