Gek op paling?

Paling

Ben je gek op paling, dan is de Friese Palingroker een belevenis!

Mijn schoonmoeder is gek op paling. We kunnen geen viswinkel voorbij zonder paling te kopen. Ikzelf vind het ook ongelooflijk lekker, moet ik eerlijk toegeven. En het mooie is dat we zelfs in Spanje paling kunnen eten. Daar ontdekte ik een heerlijk gerecht dat ik graag met jullie wil delen.

Maar eerst over de Friese Palingroker!

De Friese Palingroker is een fenomeen in Amsterdam. Hij is de enige, nog overgebleven, parlevinker van onze hoofdstad. Op een speciaal ingerichte boot rookt hij zijn vissen. En hij verkoopt ook vanaf de boot. Je kunt kennis maken met deze unieke ervaring.

De one and only parlevinker van Amsterdam heeft internationale belangstelling. Begin dit jaar waren met name buitenlandse omroepen actief met het maken van reportages over de varende Friese Palingroker. Dus kom en ontmoet deze VIP.

Wil je een keer meevaren?

Sinds kort heeft Bas een nieuwe schuit. Hij verkoopt vanuit de boot niet alleen zijn heerlijke – zelf gerookte paling – maar ook delicatessen als: gerookte Friese ganzenborst, zeeverse oesters en huisgerookte zalm.

Het beloofde recept: Palingtartaar met tomaat!

Dit recept is ongelooflijk simpel en snel uit te leggen. Snijdt paling in kleine stukjes en bepaal de hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen. Dat doe je ook met de tomaat en peterselie. Hussel dit alles door elkaar met een beetje olijfolie en balsamico-azijn. Serveer met stokbrood of toast.

Eet smakelijk!

Paling

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie