Laarzen net een tikkie anders!

Klaar om op te vallen met laarzen van Colette Sol

De herfst en winter komen, voor sommigen helaas, steeds dichterbij. Laarzen voeren bij mij de boventoon. Ook uit gemak omdat je niet hoeft na te denken wat voor sokken je moet aantrekken! Maar de grootste reden voor mij is vooral omdat ze lekker warm zijn en comfortabel lopen. De laarzen van Colette Sol doen er een schepje bovenop, ze zijn namelijk super modieus en echt net een tikkie anders door de gave kleuren en prints.

Colette Sol staat bekend om schoenen die net iets meer opvallen. Ze zijn vaak kleurrijk en voorzien van moderne prints en opvallende details. De schoenen zijn niet alleen colourful, maar ook nog eens zeer comfortabel. Colette Sol is er voor de sterke, stijlvolle vrouw die graag voor nét iets anders dan anders gaat.

In de najaarscollectie vinden we veel enkellaarsjes en knielaarzen. Uiteraard geldt ook voor deze schoenen dat mooie materialen en bijzondere prints de boventoon voeren. Bovendien is elk model voorzien van een extra gevoerd voetbed waardoor je voet goed wordt ondersteund en het voelt alsof je op zachte kussentjes loopt.

Laarzen

Laarzen

Colette Sol & Charity

Colette Sol is opgericht ten behoeve van goede doelen die zich inzetten voor vrouwen en meisjes wereldwijd. Met deze organisaties worden samenwerkingen aangegaan voor de langere termijn, voor een optimaal en langdurig resultaat. In 2010 raakte Colette Sol geïnspireerd door MamaCash: een organisatie die zich inzet tegen de internationale vrouwenhandel, waarin kansarme, jonge meisjes een mooi plaatje van Europa wordt voorgehouden om vervolgens in nog meer misère en armoede te belanden.

Met dit verhaal in het achterhoofd zijn de oprichters van Colette Sol – Miranda en Colette Sol – op zoek gegaan naar een kleine organisatie waar ze een actieve bijdrage aan konden leveren. Uiteindelijk werd dit Mor Cati, een Turks blijf-van-mijn-lijfhuis waar de bewoonsters spullen maken van restmaterialen uit verschillende fabrieken. Colette Sol doneerde reststukken leer en kocht de producten -onder andere portemonnees en tassen- die de vrouwen en meisjes ervan maakten terug. In de afgelopen jaren heeft Colette Sol ook enkele keren stiletto runs georganiseerd, waarvan de opbrengst naar diverse organisaties is gegaan, waaronder Free A Girl.

Sinds 2017 ondersteunt het merk de Nederlandse organisatie Comensha. Deze stichting is er voor slachtoffers van vrouwenhandel uit alle delen van de wereld. Zij beginnen een nieuw leven in appartementjes die mede door Colette Sol worden ingericht. Zo doneert het merk niet alleen meubels en andere huishoudelijke spullen, maar ook fietsen, kinderwagens, naaimachines en bijvoorbeeld kinderkleding.

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie