Gezondheidspijlers voor een langer leven…

Gezondheidspijlers

Nog lang en gelukkig…

Natuurlijk besef ik dat je niet alles zelf in de hand hebt. Uiteindelijk is het leven een lootje trekken en hopen dat je geluk hebt en dat je inderdaad lang en gelukkig mag leven. Zo zie ik het tenminste, al is dat voor velen misschien ietwat kort door de bocht.

Je hebt zelf veel in de hand, er is altijd een keuze. En zo heb je ook de keuze om gezond te leven. Het is bewezen dat met een gezonde levensstijl je kans maakt om langer te leven. Je beïnvloed direct je immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek wordt. Dat is al een voordeel.

De belangrijkste pijlers voor een gezonder en langer leven zijn voor de meesten wel bekend: eten, bewegen en geen stress.

Begin met gezond eten! Eet vooral vers en het liefst onbewerkt voedsel. Een evenwichtig voedingspatroon bestaande uit verse groenten en fruit, vermindert de kans op kanker en hart- en vaatziekten. Probeer ook te variëren met je voeding. Hier profiteert je lichaam optimaal van. Eet vezels voor een goede darmwerking. Eet goede vetten en liever geen koek, gebak, friet, chips of gefrituurde producten. Denk ook antioxidanten. Deze zitten veel in groenten, vis en eieren. En probeer suiker te minderen. Voor de meesten niet onverwachts: probeer alcohol te matigen, maximaal 1 glas per dag. Wat ook niet lekker is om jezelf over te eten, Dus probeer je in te houden bij de hoofdmaaltijd.

Beweging! De gezondheidsvoordelen van bewegen zijn enorm. Bovendien geeft het je energie en kun je er fitter en slanker van worden. Probeer gewoon eens een half uur per dag te bewegen al is het maar een ommetje na het eten!

Probeer alle stressfactoren uit te schakelen of in ieder geval te minimaliseren. Probeer vaker nee te zeggen, las vrije tijd in en en zorg voor voldoende slaap.

Wel zo moeilijk is het niet toch? Vakantie komt eraan, ik denk dat iedereen deze gezondheidspijlers met twee handen aanneemt!

X

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie