Pasta met een verrassende twist

Ooit wel eens roomkaas aan de pasta toegevoegd?

Als je door de supermarkt loopt, verbaas ik me wel eens over het aantal nieuwe producten in de schappen. Regelmatig denk ik “oh wauw, dat lijkt me lekker”, maar moet dan tegelijkertijd even bedenken waar ik het bij ga gebruiken. Pasta is bij ons een gewilde maaltijd, maar toch probeer ik er regelmatig een ietwat andere smaak aan te brengen.

Een pastasaus leent zich er voor om restjes op te maken. Voor de saus doe ik dan alle groentes (inclusief knoflook en olijfolie) in een pan om gaar te koken en vervolgens in de keukenmachine te pureren. Zo heb je dan een verse saus  met vitamines. Nu had ik in mijn koelkast ook een potje Heksen Roomtwist, roomkaas met zoete chili, staan. Smeersels op toast of crackers heb ik genoeg en wist niet zo goed wat ik met dit potje ging doen. Maar toen ik hem zag staan, wist ik het direct! Die ging dus door de groentesaus!

Het resultaat was bijzonder lekker, de saus werd romig en een beetje pittig. Deze saus ging natuurlijk over de pasta en werd afgemaakt met een beetje Parmesan en basilicum. Het resultaat was een gezonde pasta, die verrassend uitpakte!

Natuurlijk kan deze roomkaas ook op een cracker, maar op deze manier was het gewoon even heel anders! Zeker de moeite waard om ook eens te proberen!

X

Pasta
De roomkaas ging door de gepureerde groentes
Pasta
Groentes, klaar om gepureerd te worden

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie