Griepprik of vitamines?

Griepprik

Wat doen jullie? Prikken of slikken?

Zodra de zomer voorbij is, hoor ik mijn ouders weer praten over de griepprik. Misschien verkeerd voorgelicht, maar ik vind het een prik voor ouderen. Ja, ik heb het ooit een keer gedaan en ‘guess what’? Ik kreeg gigantisch de griep. Voor mij voorlopig dus geen griepprik meer, maar moet je dan toch allerlei vitamines slikken om meer weerstand te hebben?

Toen de kinderen klein waren, gaf ik ze wel eens van die vitamine beertjes! Deze vonden ze lekker en ik had het gevoel als moeder dat ik ze wat extra’s gaf. Maar als je gezond eet, krijg je dan niet al genoeg binnen? Naar mijn idee wel, maar soms is het niet verkeerd om op bepaald vlak wat aan te vullen. Dat zegt mijn gevoel dan, ik heb de wijsheid niet in pacht!

Ik sport veel, ik slik dan ook iedere dag magnesium. Ze zeggen dat dit goed is voor je spieren. Ik heb ’s nachts wel eens kramp en men zegt dat dit dan komt door een magnesium tekort. Ik kan me daar bij mij dus wel iets bij voorstellen, dus slik ik iets extra!

Vitamine C is sowieso goed voor de weerstand. Bij mij werkt het ook ietwat laxerend, zodoende spoelt het lekker door haha. Te veel is dus ook niet goed. Maar ja, overal waar ‘te’ voor staat, lijkt mij overdreven.

Dan kom ik bij Visolie, rijk aan Omega 3. Ik zelf slik 1 x per dag een tablet visolie van Mattisson, die rijk is aan Omega 3. Wat ik van visolie heb begrepen, is dat het goed is tegen hart- en vaatziektes. Maar ook invloed heeft op de hormoonhuishouding. Nu ben ik nog steeds niet in de overgang, maar het geeft mij een goed gevoel als ik deze tabletten slik. Het kan naar mijn idee toch geen kwaad.

Ik prik dus niet, maar ik slik wel! Wat doen jullie?

X

Griepprik
Visolie, rijk aan Omega 3
Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie