Makkie is het als je alleen bent!

Makkie

Het lijkt wel een makkie om op je ‘food’ te letten als je op jezelf bent!

Eigenlijk spreek ik intussen uit ervaring. Als je alleen bent, is het veel makkelijker om te lette op je eten. Natuurlijk zit het ook tussen de oren, maar ik kan me er gewoon beter toe zetten. Het lijkt wel of ik ook geen honger of behoefte heb om naar iets te grijpen. Het is een makkie!

Zo af en toe ben ik een paar dagen alleen in ons huis in Spanje. De ideale tijd voor mij om weer even te resetten, zoals ik dat noem. Iedere dag besteed ik ongeveer 1,5 uur aan sport en verder pak ik de fiets om ergens naar toe te gaan. In tegenstelling tot wanneer er familie of vrienden over de vloer zijn. Dan eten we uitgebreid, genieten van een wijntje en pakken overal de scooter of auto voor. Vreemd eigenlijk toch?

Ja het sporten dat lukt me dan nog wel, maar dat lijkt dan meer een compensatie en een noodzakelijk bewegen. Dat klinkt misschien een beetje overdreven, want ik doe het met name ook voor mezelf. Ik wil toch alles triggeren en niet na zes weken terug komen en van voor af aan moeten beginnen.

Maar goed, het eten en sporten gaat me goed af nu. Negen dagen ben ik even alleen, wat langer dan normaal. Maar voor mij het streven om extra goed terug te komen. Op 9 december lopen we de Bruggenloop in Rotterdam en daar moet je je toch goed op voorbereiden. Want onderschat de Van Brienenoordbrug niet!

De dag begin ik met een goed ontbijt. Ik ben dol op Griekse yoghurt en koop het liefst de grote beker bij Lidl! Als ik ze in huis heb, voeg ik bessen toe en soms een beetje Muesli of Havermout. Muesli stel ik meestal zelf samen, maar als ik het niet in huis heb, heeft Quaker mijn voorkeur.

Makkie

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie