Drop: Koken met drop van Italiano

Drop

Ja serieus, wij hebben gekookt met drop!

Als je gaat koken met drop, waar denk je dan als eerste aan? Ik dacht, dat kan niet! En jullie? Daarom was ik zo benieuwd naar deze workshop onder begeleiding van niemand minder dan chefs Joost Bouthoorn en Sander Looren de Jong, die ook workshops geven in de Librije!

Drop is eigenlijk iets dat ik niet in huis moet halen. Ik kan mij altijd redelijk bedwingen, maar bij drop ben ik verloren. Op een of andere manier zit er toch een stofje in dat mij stimuleert om de zak leeg te eten. Met name als ik auto rijd, ga ik voor gaats! Ik ben dan ook niet onbekend met de drop van Italiano, maar ik denk hierbij aan de rolletjes die verleidelijk klaar liggen bij de kassa. Maar het goede nieuws is dat Italiano flink aan de weg heeft getimmerd en het assortiment behoorlijk heeft uitgebreid. En nog beter nieuws: verkrijgbaar in grote zakken!

Maar serieus, als je het hebt over drop van Italiano, valt jullie dan iets op? Kijk goed: het is een italiaanse naam! Ja deze drop komt uit Italië en bestaat al 90 jaar, ondanks dat wij als Nederlanders bekend staan als dropeters. Ook hierover was ik eigenlijk wel verrast. Wij moeten voor onze familie in Italië altijd drop meenemen, hoezo dan? Helemaal niet nodig dus.

De workshop “koken met drop” was kort door de bocht heel bijzonder. Dropwater heb ik wel eens gemaakt als klein kind. Echter drop bij coquilles of kalfstong of echt sesam-dropijs maken, daar was ik nog nooit aan begonnen. De zwarte kleur doet het natuurlijk geweldig op de borden en verdiend bij voorbaat al een ster! Aan de hand mee genomen door deze twee topchefs kwamen er drie prachtige gerechten op tafel, waarvan ik zeker het voornemen heb om het nog eens thuis te herhalen. Want ook het thuisfront is erg nieuwsgierig geworden. Ik zal dan alleen even moeten waken over mijn zakken drop, anders zijn ze al op voordat ik eraan kan beginnen.

Dit wordt dus een ‘wordt vervolgd’. In een volgend blog zal ik met jullie de recepten delen van de cover en onderstaande foto’s.

(Advertorial voor Italianodrop)

Drop
Gebrande coquilles en grapefruit met gelei van drop
Drop
Het even aanbranden van de grapefruit door Joost
Drop
Genieten als je met deze kanjer Sander mag koken
Drop
Lollie van eendenlever met gelei van rode biet en drop. Topping: gedroogd bevroren yoghurt!
Drop
Gezellig om met Marloes Collins van @allergieplatform op pad te zijn.
Drop
Zo herkennen jullie Italianodrop toch wel?

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie