De leukste koffietafelboeken

Drie koffietafelboeken om bij weg te dromen

Ze zijn ideaal voor ontspanningsmomenten op de bank en tegelijkertijd een stijlvolle toevoeging aan je interieur: koffietafelboeken. In een mooi koffietafelboek kun je eindeloos bladeren, want je ziet steeds weer iets nieuws. Welke boeken bij jou passen hangt natuurlijk mede af van je interesses, maar met de onderstaande exemplaren haal je gegarandeerd iets bijzonders in huis. Laat de waan van de dag even achter je en droom over bijzondere huizen en verre oorden.

100 interiors around the world

Op ShopaholiekMama schrijven we regelmatig over interieurstyling. Voor iedereen die geïnteresseerd is in dat thema, is het boek ‘100 interiors around the world’ een echte must have. Dit boek is maar liefst 719 pagina’s dik en brengt 100 huizen van over de hele wereld in beeld; van Argentinië tot Duitsland en van Japan tot Zuid-Afrika. Een bijna logisch gevolg is dat ook de stijlen van de gefotografeerde interieurs nogal uiteenlopen. Houd je van kleurrijk en eclectisch? Of voel je je het meest op je plek in een strak en minimalistisch ingericht huis? Uit dit koffietafelboek haal je ongetwijfeld een flinke portie inspiratie. En ondanks zijn omvang is dit boek heel betaalbaar: voor minder dan 20 euro (de exacte prijs kan per winkel verschillen) heb je het in je eigen woonkamer liggen.

If This Is True…

‘If This Is True…I’ll Never Have to Leave Home Again’ is de volledige titel van dit fotoboek van de Nederlandse fotografe Robin de Puy. In 2015 koos zij ervoor om in haar eentje, op een Harley Davidson, een 10.000 km lange tocht door de V.S. te maken. Ze had in 2013 de Nationale Portretprijs gewonnen, kreeg veel opdrachten en was dus erg succesvol in haar werk. Toch had Robin zelf haar twijfels, en haar roadtrip moest haar terug naar de basis brengen. If This Is True is haar reisverslag en staat vol met intrigerende portretten, die er ietwat retro uitzien. Grote kans dat je na het bekijken van Robins werk zelf de wijde wereld in wilt trekken, om dit vervolgens vast te leggen in een boek. Hoewel dit zeker niet onmogelijk is – via aanbieders als posterXXL kun je tegenwoordig gemakkelijk een professioneel uitziend fotoboek met harde kaft laten maken – zijn de intrigerende foto’s die Robin maakt niet zomaar te evenaren.

Before They Pass Away

‘Before They Pass Away’ is misschien wel het populairste koffietafelboek van dit moment. En dat is niet voor niks: het staat vol met adembenemende foto’s en laat je kennismaken met werelden die je doorgaans niet te zien krijgt. De man achter het boek is fotograaf Jimmy Nelson, die tweeënhalf jaar lang de wereld rond reisde en 35 verschillende stammen fotografeerde. Het zijn stammen die nog nauwelijks beïnvloed zijn door de moderne wereld en daardoor hun authenticiteit behouden hebben. Het boek is echter meer dan een verzameling beelden. Zoals uit de titel al blijkt, wil Jimmy Nelson er ook een boodschap mee uitdragen: het is een kwestie van tijd voordat deze unieke culturen zijn verdwenen. Daarom wordt Before They Pass Away ook wel gezien als een prachtig naslagwerk voor volgende generaties.

Alle bovenstaande boeken zijn te koop via bol.com.

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie