Yoga: The Traveling Yoga Family

The Traveling Yoga Family

Hebben jullie ook de familie Van Kooij gevolgd als “The Traveling Yoga Family” op RTL4?

Vanaf het begin zaten wij gekluisterd voor de televisie, iedere maandag avond keken en kijken wij naar het programma “Helemaal het Einde”. De drie families en later vier hebben we op de voet gevolgd. En natuurlijk waren we het meest benieuwd welke van de families in de serie van het afgelopen jaar in Chili zouden blijven?

Gezien yoga ook de sport voor mij is om het ‘lijf’ weer in balans te brengen, zowel lichamelijk als geestelijk, was ik erg benieuwd of ‘the Traveling Yoga Family’ dit ook in Chili voor elkaar ging krijgen. Een jaar lang kreeg familie Van Kooij de kans een nieuw leven op te bouwen in Chili. Dat is nogal wat, alles achter laten en dan helemaal afreizen naar Chili. En dan ook nog eens op een plek terecht komen waar je in het begin helemaal niets hebt en je afgezonderd bent van de buitenwereld. Het ideaal beeld bleek snel al heel anders te zijn!

Maar ja, is dat ook niet de basis van inspiratie of juist dan de plek waar  je je kunt overgeven aan yoga? Mediteren en tot jezelf komen is denk ik in zo’n geval ideaal als je dat op dat moment kunt. Ook de familie Van Kooij gebruikte dit onder andere als inspiratiebron voor hun boek. Gelukkig stonden ze er niet alleen voor, als gezin waren ze met elkaar en al snel kregen ze hele goede vrienden.

Na een jaar is er een prachtig boek verschenen waarin ze hun ervaringen delen met ons. Het boek staat vol met persoonlijke teksten en belevenissen, prachtige citaten van schrijvers die hun hebben geïnspireerd, mooie foto’s en natuurlijk niet te vergeten: yoga-oefeningen. Yoga is er uiteindelijk voor om fysiek sterker te worden, controle te krijgen over je ademhaling, flexibeler te worden en het gevoel te krijgen meer in balans te zijn. Veel hierover kun je terug lezen in hun boek: The Traveling Yoga Family.

Het grappige is wanneer je naar zo’n serie kijkt, je jezelf afvraagt of je het ook zou doen. Hebben jullie dat niet? Zouden jullie het kunnen? Het eerste denk je aan alles dat je achterlaat. Maar tegelijkertijd is het wel een geweldige kans. Zoals wij altijd tegen elkaar zeggen: Dit soort ervaringen zijn voor het leven, die nemen ze je niet meer af. Materiaal is maar materiaal. Wij hebben wel allebei onze ouders nog, ik denk dat ik dat het meest lastige zou vinden. Tegenwoordig is het natuurlijk wel mooi dat je door middel van mobiele telefoons met FaceTime heel goed contact kunt houden en uiteindelijk kun je binnen 48 uur wel thuis zijn.

Bij mijn laatste woorden sluit het motto van de familie Van Kooij dan ook goed aan: “Herinneringen voor later, creëer je zelf in het nu“. Prachtig gezegd toch? Ik kan me er in ieder geval helemaal in vinden.

Mochten jullie het programma niet gevolgd hebben, het boek met Levenslessen van de familie Van Kooij, geschreven door Jeroen en Linda van Kooij zelf, is het lezen meer dan waard en kun je bestellen via Kosmos Uitgevers.

Succes!

The Traveling Yoga Family
Titel: The Traveling Yoga Family
ISBN: 9789021568058

Gesponsord door @kosmosuitgevers

 

 

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie