Voorbereiding voor de 10 km run @Rotterdam

10 km

Het volgende item op mijn Bucketlist: 10 km lopen in Rotterdam

Mijn favoriete sportschool Yousportz heeft weer iets nieuws in petto. We gaan op 8 april 2018 de 10 km lopen van de Marathon in Rotterdam. Ik roep het al jaren, maar doe het nooit. Waarschijnlijk omdat ik me er ‘alleen’ niet zo goed toe kan zetten, maar nu ‘en groupe’ het ongelooflijk leuk is.

We zijn gaan trainen een maand geleden, twee keer in de week en bouwen het nu al best aardig op. In Spanje heb ik ook gelopen en merk dat het me steeds beter af gaat. Ik ga het zelfs een beetje leuk vinden. Oortjes in, advies van ‘nike’;) en rennen maar. De best bewaarde adviezen zoals lopen op je voorvoet en recht naar voren kijken, brengen je al een heel eind. Ik hoop dat jullie met me of ons mee gaan leven. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte!

De Nike-app

Mijn favoriet is de app “Running” van Nike. Bij het lopen kan je kiezen voor een basic run of je doel invullen. Stel in hoe ver je wil lopen, hoe lang je wil lopen of hoe snel je wil lopen. Vervolgens houdt de app het tijdens je run in de gaten. Daarnaast kan je niet alleen buiten, maar ook binnen op de loopband gebruik maken van deze app. Tijdens je run krijg je feedback over je afstand, snelheid en tijd. In de startpagina zie je een overzicht hoe ver en hoe vaak je hebt gelopen en wat je gemiddelde snelheid is. Je kan je vrienden uitdagen om te kijken wie het verst loopt en aan het einde van je run kan je een overzicht delen via social media. Een nadeel van deze app?

Wat nog wel leuk is? Je kan je tijdens je run laten aanmoedigen via social media. Bij elke like krijg je gejuich te horen, wat mij toch extra heeft gemotiveerd tijdens mijn halve marathon vorig jaar.

Als je nog mee wilt doen, stuur dan een berichtje naar Yousportz! Het is overigens verstandig om kracht en ‘running’ met elkaar te combineren!

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie