Wild: het seizoen is weer aangebroken

Wild

Het kan voor mij niet wild genoeg zijn!

Het seizoen voor traditionele wild gerechten is al even begonnen. Vanaf half oktober is het eigenlijk officieel, dan mogen de hazenruggen en hertenfilets weer op tafel verschijnen. Ik kan het weten met een man die jaagt! Bovendien hebben mijn tante en oom een peren/appelboombaard en is oktober de plukmaand. Stoofpeertjes en appelmoes zijn de bijgerechten om te serveren bij Wild. Ook in de restaurant zie je de menukaarten veranderen en doen de heerlijkste wildgerechten hun herintrede.

Houden jullie er ook van? Wild is toch net even iets anders eten dan zo maar een stukje vlees op je bord. Het heeft toch wel iets speciaals. Het vlees is vaak botermals en heeft wel degelijk een specifieke smaak. Als het voor mij te ‘wild’ wordt, vind ik het ook niet zo lekker. Maar voor een malse rug ben ik al snel te vinden.

In het nieuwste boek van chef Harald Russel “Eigentijdse Wildgerechten” staan de heerlijkste gerechten voor dit seizoen. Het is een modern en eigentijds kookboek dat per dier verrassende, nieuwe recepten en niet voor de hand liggende bereidingswijze toont. Denk hierbij aan grillen (binnen en buiten), aan wildpizza’s of een lekkere reeburger. Ook bespreekt Harald hoe je patés, terrines en worsten moet maken en hoe je het het beste kunt bewaren. Zelfs de ‘sous-vide techniek’ wordt toegepast met een verrukkelijk resultaat (vacuüm getrokken boven een schaal of pan met kokend water). Dat laatste moet dan thuis ook nog wel lukken.

Het boek bevat 200 beproefde gerechten die aangevuld worden met een uitgebreid assortiment aan bijgerechten en basisrecepten die kunnen worden gecombineerd naar wens en smaak. Wij hebben onder andere de appelmoes met anijs en de risotto met walnoten al gemaakt en deze kan ik jullie echt aanraden. Meer weten, google dan even naar Karakteruitgevers.

Succes met koken!

Coverfoto @Shutterstock

Wild

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie