Het vorige meisje: J.P. Delaney

Titel: Het vorige meisje

 

Auteur: J.P. Delaney
Uitgever: De Bezige Bij
  • Nederlandstalig
  • 352 pagina’s
  • 9789023467557
  • augustus 2017

Na een verschrikkelijke gebeurtenis is Jane toe aan een nieuwe start, in een nieuwe woning. Een lange zoektocht leidt haar naar een huis in Folgate Street. Ze wordt verliefd op het bijzondere gebouw en is zeer gecharmeerd van de beroemde architect,
waardoor ze een aantal vreemde regels op de koop toe neemt: er mogen geen boeken, geen foto’s en geen persoonlijke eigendommen worden meegenomen. Dan hoort Jane van de onverwachte dood van de vorige huurster, Emma, die verrassend veel op haar leek. Terwijl ze de waarheid probeert te achterhalen, volgt ze onbewust dezelfde bewegingen, neemt ze dezelfde beslissingen, ervaart ze dezelfde angst als het vorige
meisje…

RECENSIE:

 

Wat is de impact van een huis en het interieur op het leven van een mens?

 

“Het huren van een zeer bijzonder huis met bijbehorende uitgebreide regels over hoe men er moet leven heeft een grote impact op de huurders. De verhuurder heeft grote invloed. De perfectie in alles, letterlijk alles, beheerst zijn leven.

Het verhaal gaat over twee huurders en loopt parallel in het boek. Dit kan heel verwarrend zijn daar je steeds goed op moet letten over wie je nu aan het lezen bent. Geen boek om bij het zwembad te lezen als je ook op de kinderen moet passen 🙂

Het plot is goed opgebouwd.”

 

Het vorige meisje koop je o.a. bij Bol.com

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie