Volendam

Uit in eigen land, hoe leuk kan het zijn: Volendam!

Het is al weer even geleden dat we in Volendam terecht kwamen. We waren hier voor de eerste steenlegging van de grootste garnalenfabriek van Nederland: Klaas Puul. Het is voor sommigen, en zeker voor ons, best even een stukje rijden, maar eerlijk waar Volendam is ontzettend leuk en gezellig.

Het plaatsje is natuurlijk toeristisch, maar dat brengt ook gezelligheid met zich mee. Drukte al om, op de dijk zijn veel winkeltjes, restaurantjes, terrasjes en barretjes. Maar wat we met name in Volendam terug vinden, is een stukje Nederlandse historie. Nog veel oude pandjes zijn bewaard gebleven en ambachten uit het verleden zijn hier terug te vinden. Natuurlijk kun je ook op de foto in oude klederdracht voor wie dat leuk vindt. Je hebt dan een herinnering voor het leven op zak.

Een bezoek aan het voormalig cafe Het Hemeltje is meer dan de moeite waard. Op 1 januari 2001 brak hier een enorme brand uit. Nu 16 jaar later heeft het cafe een nieuwe bestemming. Het is een ‘must-visit’ als je in Volendam bent. Tijdens de multidimensionale attractie waarbij je in een echte vissersboot stapt, beleef je de Volendamse geschiedenis. De experience gaat natuurlijk ook in op het stukje geschiedenis van het Hemeltje hoort met alle respect voor de slachtoffers die daar gevallen zijn. Ik was zwaar onder de indruk: prachtig.

Vanuit Volendam zijn er allerlei zeiltochten te boeken over het IJsselmeer. Mocht je er tijd voor hebben, kun je zelfs met een zeiltocht mee die ook in Edam bij de kaasmarkt aanlegt. Leuk voor buitenlandse gasten als je die hebt;).

Wil je na een dag slenteren even uitrusten dan vind ik het oude restaurant/hotel ArtHotel Spaander een aanrader. Je kunt hier fantastisch eten en natuurlijk worden hier ook de garnalen van Klaas Puul geserveerd. Het uitzicht vanaf het grote terras over het IJsselmeer is overweldigend. Maar ook binnen is het hotel meer dan de moeite waard om te bezichtigen. De authenticiteit van het hotel laat je verbazen en je waant je zo 100 jaar terug voor de intact gebleven openhaard met Delfsblauwe tegels.

Dus, mochten jullie nog vakantie hebben of in het weekend zin hebben iets te ondernemen, zeg ik volmondig: ga naar Volendam en laat je overspoelen met indrukken die gewoon van Nederlandse bodem zijn.

X

Volendam

Volendam

Volendam
Hotel Spaander

Volendam

Volendam

Volendam

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie