Scandinavisch design in je huiskamer

De Scandinavische woonstijl straalt één en al rust uit; een heerlijke tegenhanger in onze drukke leventjes! In Scandinavisch design komt alles samen. Moderne lijnen, een natuurlijke uitstraling en een ruimtelijk en licht interieur. Met deze tips krijgt ook jouw Hollandse woonkamer de stijl van het Hoge Noorden.

Wit, veel wit

In Scandinavië is het een groot deel van het jaar donker; ’s winters wordt het in de hoger gelegen gebieden zelfs nauwelijks licht overdag. Niet vreemd dus dat je in deze woonstijl veel, heel veel wit terugvindt. Begin met witte muren, een wit plafond, misschien wel een witte wenteltrap en zelfs een wit geverfde houten vloer. Het is de basis voor een lichte woonruimte, waarin de overige kleuraccenten extra mooi naar voren komen.

Lichte houttinten

Veel meubels in een Scandinavisch design combineren dit maagdelijk wit met een speels ontwerp én een houten accent. Dat is vrijwel altijd een lichte houttint, en het zijn heel vaak de poten of frontjes van kasten die voor een natuurlijk detail zorgen. Kijk maar eens naar de LaForma Quatre serie. Met deze mix van wit en licht hout blijft het Midzomernacht gevoel het hele jaar door bestaan. Vul dit naar wens aan met grijstinten en lichte pastelkleuren. Het merk LaForma heeft veel meubels met Scandinavisch design. Het uitbreide assortiment heeft producten voor elke ruimte in uw huis van eettafels, stoelen, voetenbankjes tot slaapbanken en nog veel meer. LaForma heeft altijd de nieuwste trends en dus ook het Scandinavisch design.

Natuur in huis

Ook dit kenmerk is gemakkelijk terug te brengen naar de Scandinavische leefstijl, want natuur is er alom aanwezig en er wordt veel waarde aan gehecht. Behalve natuurlijke materialen in de vorm van hout zorgen ook groene planten voor extra sfeer. Wees hier vooral niet zuinig mee! Het staat gezellig, en groen heeft bovendien een rustgevende uitwerking.

Grafisch design

Typisch Scandinavisch zijn grafische prints en ontwerpen. Je ziet het al terug in de kasten en tafels; deze hebben strakke lijnen met geometrische vormen en een rustig design. Met een wanddecoratie of kussentjes voorzien van een grafische print zorg je voor een speels accent in je interieur én een persoonlijke touch.

Quality first

Een bijkomend voordeel van de Scandinavische woonstijl is dat kwaliteit er hoog in het vaandel staat. Veel meubels zijn handgemaakt of met aandacht ontworpen en uit kwalitatief hoogwaardige materialen vervaardigd. Omdat de stijl wereldwijd populair is, zijn er gelukkig toch veel betaalbare meubels van te vinden. Mét een goede basiskwaliteit. Wel zo fijn.

Photocredits: shutterstock

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie