Welcome back….. ; VAKANTIE WAT WAS DAT?

Postvakantie stress

Er is stress…..

Die heerlijke vakantie in het Franse land is voorbij. BACK TO REALITY!

Soms heb ik wel eens het idee dat je binnen een dag de rust en ontspanning van de vakantie al weer kwijt bent en dat je net zoveel STRESS hebt als voor de vakantie. POST-VAKANTIE STRESS noem ik dat.

Zoals jullie vorige week hebben gelezen was onze vakantie echt fenomenaal leuk. Wat hebben we genoten van de weekjes zon, gezelligheid en ontstressen in het heerlijke Franse land.

‘De foto’s, mooie verhalen en de heerlijk gebruinde lichamen herinnerden ons aan één van de leukste kampeervakanties met z’n vijfjes, maar ook de vieze stoffige auto (zowel aan de binnenkant als buitenkant), de ‘stroïge’ haren en de 40 kilo was en strijk.’

Na de lange autorit eerst weer alle spullen op hun plaats opbergen en het huis weer aan kant krijgen, vormen de eerste stressfactoren. Het was het domein van de kat in de periode dat wij weg waren en ze heeft het er van genomen, zodat overal witte kattenharen rond dwarrelden. Vervolgens de ‘viezige auto’. Die is ondertussen gewassen, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Het was A HELL OF A JOB. De buitenkant was een makkie. Hop de bolide kreeg een mooie was beurt door de wasstraat, maar ja die binnenkant…. Manlief is echt een tijdje bezig geweest om zijn ‘gouden koets’ weer toonbaar te maken. De was was redelijk snel gewassen en moest nog gestreken worden. Ik haat strijken… Ik weet dat dit niet zo erg netjes is om te zeggen, maar ik heb echt een bloedhekel aan strijken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een hele lieve schoonmoeder heb die negen van de tien keer voor mij strijkt (ik waardeer haar bezoek heus niet alleen voor het strijken hoor, want ze is echt heel lief) maar nu moest ik zelf aan de bak…. pffffff het was pittig. Meer dan tweeënhalf uur waren de bout en de plank mijn beste vrienden. Ik moet eerlijk bekennen het geeft een opgeruimd en heerlijk gevoel als die ellende netjes gestreken in de kasten ligt. Niet dat het voorgoed is opgeruimd hoor….. mijn mandje ligt na een weekje weer keurig vol met een nieuwe lading.

De vakantiefoto’s das ook een dingetje. Ik wil graag een vakantieboek maken, maar met drie kinderen die allemaal nog vakantie hebben, is het overdag wat lastiger om het op mijn gemakje uit te zoeken. Tuurlijk kan het in de avond, maar tja dan heb ik er gewoon geen zin meer in. Uitgevloerd hang ik soms op de bank, een etentje/drankje met vriendinnen of gewoon een avondje met manlief vind ik dan leuker. Dit word denk ik een dingetje als de scholen weer begonnen zijn. Ik kan die ‘aapjes’ toch niet aan hun lot overlaten?

En wat dacht je van de koelkast? LEEG! Een enorme ECHO galmt door het huis als je die opentrekt. Natuurlijk ligt er heus nog wel wat in de vriezer, maar er moeten gewoon boodschappen gedaan worden. Alles is op. Eén van de weinige personen die weer erg blij zijn om mij/ons te zien is ‘meneer Albert’. Het personeel zal vast weer applaudisseren als ik de winkel verlaat. (Misschien rollen ze wel een mooie rode loper voor ons uit).

Weet je wat wat ook zo fijn is, dat twee van mijn drie hartjes jarig zijn in de zomervakantie. Eigenlijk zijn wij alle vijf in een vakantie jarig. Heel leuk allemaal, maar tja deze kleine prinsesjes willen natuurlijk dat zij een feestje hebben met taart, cadeautjes en visite. Dus voordat dat wij op vakantie gingen waren de uitnodigingen al wel op de bus, maar de taarten en attributen voor het prinsessenfeestje moesten nog besteld worden.

Natuurlijk zitten er wel wat voordelen aan thuis komen…. Niet alleen maar kommer en kwel. We hebben sinds kort een nieuwe badkamer. Heerlijk mijn eigen privé wellness. PUUR genieten. De lijfjes ‘shinen’ nog steeds van de heerlijke Franse zon. En  die ‘stroïge’ haren zijn gelukkig ook weer onder handen genomen. Heerlijk ME-time bij de kapper. Ik word daar zo gelukkig van. (Een luxe paard, dat was ik toch?). Wat een heerlijk gevoel is dat toch als je haartjes gewassen worden en mooi in model worden geföhnd door iemand die daar gewoon goed en handig in is. LOVE IT!!! 

Nu rest ons alleen nog het prinsessen feestje. Alles is gelukkig binnen. Daarna hebben we weer een jaar om bij te komen van alle post-vakantie stress.

Liefs Soei,

354567

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie