Vaderdag!!!

Vandaag 19 juni 2016: Vaderdag!

Vaderdag, de dag waarop alle vaders extra in het zonnetje gezet worden. Hoe gaat dat bij jullie of wordt er niets aan gedaan?

De jonge kinderen hebben waarschijnlijk hun zelfgemaakte cadeautjes al vroeg op bed gebracht. Hoe spannend is het voor hun geweest om deze al die tijd in hun kamer verstopt te hebben gehad op een plek die wij allemaal al lang hadden ontdekt! Ik herinner me nog goed dat onze oudste zei: “ik heb een groot geheim, ik mag het niet zeggen, maar het is voor papa en ik heb het verstopt onder mijn bed!”, dan smelt je toch?

De oudere kinderen kopen tegenwoordig zelf een passend cadeau. Mijn lief is vanmorgen in een hip Hollister shirt gestopt. Super leuk toch en helemaal zelf ook bedacht en aan gedacht! Dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste! Papa’s zijn over het algemeen minder thuis dan de mama’s en voelen zich nog wel eens achtergesteld als het om de kinderen gaat. Zo gaat dat bij ons wel een beetje en is het juist zo mooi om te zien dat de kinderen hem zeker niet vergeten zijn ook al zijn ze intussen 16 en 18 jaar!

En wij, gaan wij nog naar onze vaders? Lang geleden vond ik moeder- en vaderdag maar stom en vervelend. Waarom moest ik nu uitgerekend op die dag alles uit de kast halen? Daarom is bij ons deze dag afgeschaft. Maar naarmate we ouder worden, beseffen we juist weer hoe belangrijk het is deze dag juist te koesteren. Hij is er nog, geniet ervan! En ja, bellen ga ik hem sowieso!

Vaderdag, hoe vieren jullie het? Ontbijt op bed, gezamenlijk koffie met gebak, een wandeling in het bos, erop uit naar de stad of een pretpark of blijven we juist gewoon eens lekker thuis met het hele gezin? Wij hebben nog geen plannen, de cadeautjes zijn gegeven, het gebak is gegeten (tegenwoordig scoor je namelijk de overheerlijke Dudok appeltaart bij Albert Heijn) en nu heerlijk van ons huis genieten met beide kinderen thuis. Meer hebben we niet nodig, genieten van elkaar!

Iedereen fijne Vaderdag, hoe je hem ook viert!

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie