Ik heb echt het allerbeste shopexcuus ever!

SHOP TILL YOU DROP

Zo: de kogel is door de kerk. De champagne kan ontkurkt worden en de winterkleding mag worden opgeborgen.

Yep….. winterjassen, truien, sjaals, laarzen en dikke vesten hebben wij , voorlopig, niet meer nodig. Wij gaan namelijk verhuizen, en niet zomaar verhuizen, maar gewoon echt emigreren. Dubai wordt onze nieuwe woonplaats, dé stad (ja… Dubai is een stad) van de Verenigde Emiraten. En wat draag je daar in die hitte?  Nou… niet veel 🙂 Hoewel, dat is dan natuurlijk ook wel weer een dingetje, want het is namelijk wel de bedoeling dat je je een beetje aanpast aan het land waar je je vestigt. Geen probleem voor  mij hoor! Ik pas me aan en heb al de nodige essentials gevonden die echt noodzakelijk zijn in Dubai. Ieder nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen, of andersom. Het is net maar net wat in je voordeel werkt 🙂 Ik pas mijn garderobe er wel op aan. Echt geen probleem.

Shoppen kan ik natuurlijk daar gaan doen, want als er één stad is waar je kunt winkelen is het Dubai wel. Shop till you drop. Echt niet normaal! Je zou er eigenlijk voor naar een sportschool moeten en ervoor trainen, want het is niet te doen! Ik ben er geweest een paar weken terug en je verdwaald gewoon. Ik heb zelfs twee keer hetzelfde rondje gelopen en dus ongeveer 80% van de mall gemist, blondie! Wil je het hele winkelcentrum bekijken dan leg je dus aardig wat kilometers af. Gelukkig heb ik een jaar of twee de tijd om alles te ontdekken. Tja.. je moet wat als expat-wife 🙂

Van budget tot alle high-end-labels, bijna alle merken en shops zijn daar wel gevestigd in één van de gigantische malls. Dubai Mall is trouwens het allergrootste winkelcentrum van de wereld. De ene heeft een aquarium en de ander een skibaan…. en schaatsbaan geloof ik zelfs. You name it, en het is er.

Shoppen in Dubai kan dus, maar ik ben slimmer dan dat :). Althans….. dat maak ik mezelf dan wijs he?! Maar.. jullie zijn het vast met mij eens. In Nederland is het tenslotte sale: summersale wel te verstaan, en laat het in Dubai nou eeuwig summer zijn. Al kent Dubai trouwens twee seizoenen, de winter, met temperaturen die we in Nederland kennen als prachtige zomerdagen, en de zomer: dat is dan eerlijk gezegd niet iets waar ik heel blij van wordt, met temperaturen die rustig oplopen tot 45 graden…  Ik heb dan ook heel duidelijk als eis gesteld dat ik in de zomer 2 maanden, tijdens de zomervakantie, naar huis mag met de kids. Gewoon heerlijk op vakantie naar mijn eigen favoriete vakantiebestemming: Burgh Haamstede in Zeeland 🙂

Maar goed… ik dwaal weer eens af. We waren bij de zomersale in Nederland. Al die kleding die nu zo heerlijk in de sale is kan ik daar gewoon echt altijd aan: winter/zomer…. kan allemaal :). Dus ik heb al behoorlijk lekker toegeslagen al zeg ik het zelf. Maar ik ben nog niet klaar, met 70% sla ik mijn laatste slag en is mijn garderobe helemaal Dubai-proof :).  Slim toch?!

Liefs, Angelique

Wil je meer foto’s uit onze 3 daagse-trip naar Dubai zien: klik dan hier en volg ons op Instagram

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie