Magnesium: Het supplement voor sporters!

magnesium

Op naar de marathon Rotterdam…

Worden jullie ’s nachts ook wel eens wakker van de kramp in je benen? Moet je dan ook uit je bed springen omdat het niet vol te houden is? Of heb je net als ik ook last van kramp in je tenen of voeten? Ik weet als geen ander dat ik dan weer magnesium moet slikken en dan gaat het over!

Magnesium heeft het lichaam nodig voor de vorming van bot en spieren. Magnesium is oook belangrijk voor de overdracht van zenuwprikkels en voor een goede werking van de spieren. Het valt onder de categorie minerale zouten en ons lichaam maakt dit mineraal niet zelf aan. We moeten magnesium daarom uit onze voeding halen, of de hoeveelheid magnesium aanvullen met een voedingssupplement. Zonder magnesium kan ons lichaam geen energie produceren. Zonder magnesium zouden onze spieren zich continu samentrekken.

Als je op de volgende vragen “JA” kunt beantwoorden, zou het zo maar kunnen dat jullie ook een tekort aan magnesium hebben.

1. Drink je regelmatig koolzuurhoudende dranken?

2. Eet je regelmatig gebakjes, toetjes, snoep of andere zoetigheid?

3. Heb je veel stress? Of heb je net een grote operatie achter de rug?

4. Drink regelmatig je koffie, thee of andere caffeïne dranken?

5. Drink je meer dan zeven alcoholische drankjes per week?

Al deze zaken kunnen invloed hebben op jouw gestel. Het meeste magnesium halen we gewoon uit onze voeding, maar sport je veel zoals ik, dan is het geen slecht idee om het tekort aan te vullen met een supplement. Ook nu bij de voorbereiding op de marathon van Rotterdam is het noodzakelijk om aan te vullen. Ik heb vorig jaar te veel mensen gezien die moesten opgeven vanwege kramp!

Ik ben zelf niet zo’n fan van pillen en drink het liever! Zo kwam ik Floradix Magnesium op het spoor. Een drinkbaar voedingssupplement zonder conserveringsmiddelen, kleurstoffen, alcohol en lactose. Voor mij ideaal!

Magnesium

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie