Gourmetten met kerst!

gourmetten

Gourmetten: het ultieme kerstdiner anno 2019!

Gourmetten is eigenlijk niet meer weg te denken tijdens de feestdagen. Ik denk dat zo’n dertig  jaar geleden het gourmetten zijn intrede deed. Het was misschien de opvolger van het ouderwets fonduen. Ook bij ons was het een grote hit en deden het best regelmatig, tot we verhuisden! Een schoon, net geschilderd huis was. niet de ideale plek om te gaan gourmetten.

Toch, toen we kinderen kregen, werd het gourmetstel weer uit de kast gehaald. Ik kan me niet goed herinneren hoe oud ze waren, maar nog wel erg jong. Koken met kleine pannetjes vonden ze fantastisch! Uiteindelijk het gewoon spelen met een keukentje naar daadwerkelijk je eigen eten maken, en vooral alles dat je zelf lekker vindt, is voor kinderen toch het ultieme kerstdiner?

Onlangs hebben we weer eens gegourmet. Heel toevallig eigenlijk dat ik kort erna met 24kitchen aan de slag ging. De manier van gourmetten is wel veranderd. Er is toch wel een beweging gaande naar gezonder en bewuster eten, en dat zie je ook terug in het gourmetten. Ook vegetarisch gourmetten is onderdeel geworden van dit eetfeest. Uiteindelijk zijn er nog genoeg mensen die het liefst zoveel mogelijk willen eten,. Wij, en dat was ook leuk tijdens de gourmetavond met 24kitchen, koken of in dit geval gourmetten het liefst iets verfijnder. Liever 3 tot 4 pannetjes maar wel met een super lekkere smaak.

Het is eigenlijk de kunst om er een culinair kunstje van te maken. Dat is wat we ook die avond geleerd hebben. Dit alles gecombineerd met lekkere wijnen, is het koken met de pannetjes nog steeds ouderwets gezellig met elkaar bezig zijn. Want ook dat is gourmetten: Samen koken. Namelijk: “draai jij mijn vlees even om, dan hussel ik jou groenten.”

Voor mij is de voornaamste reden van gourmetten, dat je zelf niet lang in de keuken hoeft te staan. Het is bij ons nog altijd een feestje als we gaan gourmetten en ik denk dat het er nog lang in zal blijven.

Wij wensen iedereen veel gourmet plezier tijdens de kerst!

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie