Gember: Deze ontbreekt niet in mijn keuken!

Gember

Biotona heeft nu een hoogwaardig gemberpoeder!

Gember (Zingiber of cinale) is één van de tien meest gebruikte specerijen ter wereld. Deze geurige wortel is niet alleen een heerlijke smaakmaker, maar is ook goed voor je gezondheid! Al eeuwen wordt gember ingezet in de Ayurvedische geneeskunde. Ook in het Westen erkennen steeds meer wetenschappers de goede eigenschappen van gember. De rijkdom aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren levert een scala aan gezondheidsvoordelen. Gember is goed voor de spijsvertering, houdt je vitaal, werkt pijnstillend en is een ontstekingremmer. Geniet dus volop van al het goede van gember!

Biotona Bio Ginger Raw is een hoogwaardig gemberpoeder dat het makkelijk maakt gember toe te voegen aan (oosterse) gerechten of je shake of smoothie. Hoe makkelijk kan het dus zijn. Ben jij ook zo gek op gember? Dan is dit misschien wel de manier dat je nooit mis grijpt, want dat heb ik dan toch nog wel zo af en toe.

Golden Porridge Recept

In Indiase en Indonesische gerechten wordt kurkuma gebruikt in curry’s en boemboe’s vanwege de warme, iets bittere en aardse smaak. Het kleurt gerechten prachtig goudgeel. Hier wordt curcuma, in combinatie met gember, kaneel en zwarte peper, gebruiktin een kruidige, goudkleurige havermoutpap. Het is een echt feel-good ontbijtmet een heerlijke kruidige smaak.

Ingrediënten:

(1 portie)Havervlokken, ½ kop Gefilterd water, ½ kop Amandelmelk, ½ kop Zeezout, snuifje Biotona esdoornsiroop, 1 theelepel  Extra virgin kokosolie,½ theelepel Biotona Curcuma, ½ theelepel Zwarte peper, snuifje Kaneel, ½ theelepel Biotona Gember

Gember

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie