Kerst-Allerhande: Albert Heijn presenteert dé 21 favoriete kerstgerechten

Kerst-Allerhande

Nederland gaat dit jaar voor klassiek kerstmenu

Alles hierover in de nieuwe Kerst-Allerhande

Gisteren mochten wij aanwezig zijn bij de lancering van de Kerst-Allerhande 2019! Wat een feest was dat bij Restaurant Kroon in hartje centrum Amsterdam aan het Rembrandtplein. Met alle feestelijke verlichting heb je het idee dat Kerst al voor de deur staat! Met een gezellig gezelschap mochten we de eerste gerechten, veel ook vegan gericht, proeven. Natuurlijk ontbraken de bijpassende wijnen niet.

Voor mij is de Kerst-allerhande met name altijd een leidraad naar het uiteindelijke menu. Sommige gerechten maak ik eruit, andere pas ik op mijn manier aan. Het grappige is dat de gemiddelde Nederlander kiest voor klassieke kerstgerechten. Albert Heijn deed uitgebreid onderzoek naar trends, zoek- en koopgedrag rondom de decemberperiode om uit te vinden wat Nederland het allerliefst eet met kerst. Op basis hiervan selecteerde Albert Heijn de 21 favoriete kerstgerechten van Nederland, zowel in de klassieke uitvoering als met een moderne twist.

Het ultieme nagerecht
Met een oplage van 2,3 miljoen is Allerhande het grootste en meest toonaangevende food/kerst-magazine van Nederland. Vanaf vrijdag 6 december ligt de kerst-Allerhande in alle Albert Heijn winkels. Op de cover prijkt jaarlijks hét ultieme nagerecht dat door honderdduizenden Nederlanders met kerst wordt geserveerd. Joyce Bierman: “Deze kerst is de pistache-meringuetaart met frambozen het absolute spektakelstuk als dessert. De aardse smaak van de pistachenoot gaat goed samen met de friszoete smaak van de framboos in combinatie met de stickeyness van de meringue is dit een heerlijke combinatie. Maar als je het over klassiekers hebt, is een crème brûlée, ijstaart of tiramisu natuurlijk ook heerlijk.”

Persoonlijk ga ik het nagerecht iets aanpassen, ikzelf vond het iets teveel merengue. Voor ons dus een laagje minder en iets meer vruchten.

Nederlander houdt van klassieke gerechten en tradities
Uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door PanelWizard* blijkt dat we het liefst gaan voor ultieme kerstklassiekers. Voor ruim de helft van Nederlanders draait het om klassieke gerechten en tradities (56%). Zes op de tien geven aan nooit uitgekeken te raken op klassieke kerstgerechten (62%). Sterker nog, we hopen dat ook dit jaar diezelfde traditionele kerstgerechten weer op het menu staan (51%). Kerst draait voor ruim de helft van Nederlanders om klassieke gerechten en tradities (56%). Ruim de helft bereidt traditionele recepten die de familie keer op keer met kerst op tafel zet (57%).Dat Nederlanders die kerst vieren ook houden van een twist, blijkt uit het feit dat meer dan zes op de tien het leuk vinden om klassieke kerstgerechten zelf een beetje aan te passen (62%). Ruim de helft experimenteert er vrolijk op los in de keuken en zet moderne varianten van klassieke kerstgerechten op tafel (53%).

Overigens zijn alle klassieke gerechten in de kaarthouder in de winkels van Albert Heijn te vinden. Deze bieden je een gemakkelijke weg naar een eindresultaat.

Grappig om de cijfers te lezen. Ik denk dat er nog altijd heel veel gezinnen zijn die aan de gourmet gaan. Bij ons wordt er op eerste Kerstdag altijd uitgebreid gekookt, de dagen erna zijn voor de restjes;). Ik ben benieuwd wat jullie gaan maken met Kerst?
Kerst-Allerhande Kerst-Allerhande

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie